Navàs disposa de gairebé 5 metres quadrats de superfície de verd urbà per habitant, la qual cosa situa aquest municipi en una posició "molt bona" i per sobre de la mitjana espanyola en comparació amb altres poblacions de dimensions similars. Així ho constata el Pla director del verd urbà, que la Diputació de Barcelona acaba de lliurar a l'Ajuntament.

Es tracta d'una eina que ha de servir per a la planificació i la gestió de la jardineria pública a partir de la diagnosi que ara s'ha fet. El document inclou un inventari i una descripció dels 91.328 m2 de verd urbà que hi ha en aquest municipi, del qual el 75 % correspon a parcs, jardins, places i espais verds en equipaments.

Tanmateix, el pla també ha identificat àrees degradades: més del 60% de l'arbrat viari ha estat avaluat com a alterat, i prop del 50% dels arbres presenten conflictes amb façanes o voreres. A més, hi ha zones verdes amb un reg inadequat, i el consum d'aigua és excessiu. Per això, es recomana una millor gestió dels recursos hídrics locals, amb aprofitament de pous d'origen agrícola i amb previsió d'aprofitament d'aigua de pluja. També cal millorar la gestió de la poda.