Seproan és la protectora d'animals de Sallent i acull els animals abandonats de catorze municipis del Bages. Marc Junyent, voluntari de la protectora, ha explicat a Regió7 que "la nostra manera de funcionar és que els ajuntaments ens paguin un import fix per recollida". Així, tot i que la protectora dóna servei a aquests municipis, com a associació no té convenis signats amb els diferents ajuntaments perquè això els comprometria a "donar alguns serveis que com que som pocs possiblement no podríem assumir". Junyent fa referència sobretot al servei de recollida dels animals que sí que poden oferir al seu municipi però que no estan preparats per donar a la resta d'ajuntaments. A més, "si tenim les instal·lacions plenes, podríem dir que no recollim més animals".

Com explica el membre de Seproan, la junta de l'associació la formen 4 persones que són les que porten el dia a dia de l'associació de Sallent. "A més, comptem amb 4 o 5 voluntaris més i entre tots ho anem fent".

Les instal·lacions que tenen a Sallent estan preparades per acollir uns 30 o 35 animals, "però també depèn, perquè si s'avenen entre ells també en pots posar uns quants de junts". A més d'acollir els animals, des de la protectora també es gestiona tot el servei d'adopcions. Els animals es lliuren a l'adoptant xipats i vacunats tal com marca la llei. Com altres associacions semblants, Seproan se serveix de les xarxes socials, especialment de la seva pàgina de Facebook per difondre els animals que tenen per ser adoptats. És un sistema que els funciona molt bé perquè la gent en pot fer difusió i això permet arribar a més persones. Junyent explica que fa un temps que tenen un contacte de confiança a Alemanya que s'ocupa de gestionar adopcions dels animals recollits al Bages en aquell país. Així, alguns gossos i gats "els enviem per transport especial i són adoptats per famílies alemanyes, amb totes les garanties, i els fem un seguiment".

En el darrer any, la protectora de Sallent ha vist passar per les seves instal·lacions una xifra aproximada de 150 gossos i uns 120 gats. Segons Junyent, aquestes són les quantitats d'animals que solen gestionar els darrers anys. Però no només es fan càrrec dels gossos i gats que els arriben a la gossera sinó que també han començat a actuar en el tema de les colònies de gats. A les poblacions de Sallent i Avinyó, de moment, estan treballant en l'esterilització dels gats ferals per tal de controlar les colònies d'aquests felins que viuen al carrer.

Com la majoria d'associacions de protecció dels animals, organitzen tot tipus d'esdeveniments per generar ingressos que els permetin cobrir les despeses que generen l'atenció i la manutenció dels animals que tenen acollits a les seves instal·lacions. Així, per al 9 i 10 d'abril han organitzat un cap de setmana solidari amb la col·laboració d'Alternative de Navàs, que durant dos dies faran tatuatges i pírcings a les persones que hi estiguin interessades i el cost anirà en benefici de l'associació animalista.