L'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola destinarà 20.000 euros a la primera fase del projecte de millora de les instal·lacions del camp de futbol. És la partida amb què es dotava la tercera edició dels pressupostos participatius, que els veïns han pogut votar aquest mes de març, amb un resultat del 54,3% dels vots emesos favorables a l'opció del camp de futbol.

El procés participatiu d'enguany va posar sobre la taula quatre alternatives possibles per escollir. A banda de la que s'ha acabat imposant, també es plantejaven millores a la pista poliesportiva Francesc Andreu Álvarez (que ha tingut el 27,8% dels vots), l'arranjament de voreres del municipi (amb el 9,8% dels vots), i la construcció d'un skate park (que ha tingut un suport del 8,1%). Aquestes quatre propostes ja van ser les que van obtenir més suport en la primera fase del procés de participació, que es va fer entre gener i febrer per decidir quines quatre acabarien sent les propostes finalistes per sotmetre a votació.

Les obres seran immediates

L'opció guanyadora ha estat la millora de les instal·lacions del camp de futbol, i la previsió és que les obres comencin de forma immediata i s'allarguin durant sis mesos.

En concret, els 20.000 euros contribuiran a executar la primera fase dels futurs vestidors, i les obres consistiran en la construcció de la xarxa del clavegueram i d'un edifici de planta baixa d'uns 70 metres quadrats de superfície, que es destinarà a serveis. També acollirà un servei de bar, infermeria, lavabos, i un espai de magatzem.

Més endavant, es farà una segona fase amb un edifici annex per a quatre vestidors. L'objectiu, segons l'alcalde, Albert Miralda, és "dotar el camp de les instal·lacions òptimes per als usuaris".