La doctora Marta Chandre i Jofré és la nova gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, segons va informar ahir el Servei Català de la Salut (CatSalut). A partir de dilluns, Chandre substituirà en el càrrec a Teresa Sabater, que era al capdavant de la regió des del març del 2015 de forma temporal després de rellevar Oriol Morera, que va ser nomenat gerent de la regió sanitària de Barcelona.

Marta Chandre és Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, especialista en Medicina Familiar i Comunitària, Màster en Direcció d'Institucions Sanitàries, i Càtedra de Gestió, Direcció i Administracions Sanitàries per la Universitat Autònoma de Barcelona. En la vessant assistencial, ha exercit com a metge de família en el SAP Anoia i el SAP Osona, on va participar en projectes com la creació de la Comissió de Qualitat de l'ABS, el programa PAPPS, la col·laboració amb l'Hospital General de Vic en el Programa d'integració de diferents nivells assistencials o en la Comissió de Farmàcia de la DAP Osona. També ha estat metgessa assistent al Servei de Pediatria de la Fundació Sanitària d'Igualada i metgessa assistent al Servei d'Oncologia de l'Hospital Arnau de Vilanova.

En la vessant de la gestió sanitària, ha estat directora del Servei d'Atenció Primària del SAP Anoia, directora mèdica del SAP Bages-Berguedà-Solsonès i directoraassistencial i adjunta a la Gerència Territorial de Catalunya Central de l'ICS. Actualment, exercia el càrrec de directora tècnica dels Equips d'Atenció Residencial (EAR) a Mutuam. Amb el relleu a les gerències de les regions de la Catalunya Central i de Girona, el CatSalut ha finalitzat la configuració del nou equip directiu territorial.