Els responsables de l'entitat No Més Morts a la C-55 encreuen els dits per no haver de convocar més concentracions i talls de carretera per recordar les persones que moren en aquesta via. Malauradament, en continuen convocant.

Aquest dissabte hi va haver una nova concentració per recordar la darrera víctima mortal, Mònica Naranjo, una jove de 20 anys del barri de la Balconada de Manresa. Va ser el novè tall de carretera en cinc anys de lluita de l'entitat.

Al llarg de tot aquest temps, s'han hagut d'homenatjar 14 persones que han perdut la vida en diferents accidents. L'entitat va convocar la concentració juntament amb la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa. En aquest cas, la concentració es va fer al punt quilomètric 21,5, a Sant Vicenç de Castellet. Just al lloc on la jove manresana va morir quan el seu cotxe va sortir de la via.

El dolor i la ràbia d'amics i familiars que van assistir colpits a la concentració es va convertir en protesta, que van verbalitzar els responsables de l'entitat al llarg dels 30 minuts que va durar el tall de trànsit. La presidenta, Fina Casals, va començar la intervenció recordant la jove manresana que hi va perdre la vida el 19 de març i les altres persones que han mort en aquesta carretera. També va tenir paraules per a les set persones que van morir en l'accident de trànsit a la N-II, a Figueres.

Una amiga de Naranjo, que parlava en nom dels seus familiars i els coneguts més propers, va intervenir per recordar la jove manresana i donar les gràcies a les persones que havien donat mostres de suport els darrers dies. Va acabar desitjant que no hi hagués més víctimes. Els coneguts de Naranjo van portar una pancarta amb el missatge: "C55=Mort".

Carles Miras, membre de l'entitat, va posar-hi el to més reivindicatiu amb l'exigència del desdoblament de la C-55. Va llegir el manifest i va carregar contra "la indiferència dels diferents governs de la Generalitat". "No sabem què representa per a la butxaca dels ciutadans la concessió de la C-16", va continuar. Els responsables de No Més Morts a la C-55 van dir a Regió7 que, al llarg d'aquest anys de lluita, amb nou accidents que han provocat la pèrdua de 14 vides, la reivindicació s'ha donat a conèixer a tot el país i té més suport de comarques veïnes.

Aquest dissabte hi havia els alcaldes de Sant Vicenç, Cardona i Callús. Del govern manresà, van fer-hi acte de presència Mireia Estefanell i Jaume Torras (ERC). De l'oposició, Felip González i Mercè Cardona (PSC), a part de representants polítics com Laura Massana i Lluís Oliveres.

Al llarg de la C-55 hi ha rams de flors que recorden els morts que hi ha hagut. Familiars de Naranjo van deixar-ne un més al lloc on la jove va perdre la vida.