Sant Fruitós de Bages preveu poder estrenar la residència ampliada El Lledoner la darrera setmana d'abril. Els treballs a l'edifici ja s'han enllestit, i ara tan sols falta acabar-lo de moblar i completar les inspeccions tècniques necessàries perquè els avis hi puguin tornar, després de més d'un any de trasllat a la residència de Santpedor per les obres.

Fins ara, El Lledoner de Sant Fruitós tenia una capacitat de 20 places de residència i 10 més de centre de dia. Amb l'ampliació es multiplicaran, i es passarà a 71 de residència i a 30 de centre de dia, que s'aniran omplint progressivament a partir de la reobertura prevista per a final d'abril. Primer de tot, es farà el retorn dels avis que amb l'inici de les obres, a final del 2014, es van traslladar a la residència de Santpedor, que gestiona la mateixa empresa a qui ara s'ha donat la concessió de Sant Fruitós (l'Onada), i després ja s'aniran cobrint la resta de places.

Les obres d'ampliació de la residència ja s'han acabat, també s'ha col·locat el mobiliari a les habitacions, i ara només cal el de les zones genèriques, segons ha explicat l'alcalde, Joan Carles Batanés. Igualment, caldrà esperar que es realitzin les inspeccions que encara hi ha pendents per part de diversos departaments de la Generalitat, i que la companyia elèctrica tingui a punt la nova estació transformadora que ha de donar servei a les instal·lacions. Per tot plegat, Batanés calcula que els avis es podran traslladar de nou al Lledoner l'última setmana d'abril, per bé que la inauguració oficial no es faria fins uns dies després (amb la data encara per concretar), amb presència de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

Les obres d'ampliació han consistit en la rehabilitació completa de la part vella de l'actual edifici, que ha passat a tenir tres plantes en tota la seva superfície (ara, una part en tenia dues i l'altra només una). Això permetrà la creació de noves unitats de convivència, la implantació d'equips de nova generació, i l'ampliació dels serveis de cuina, menjador, gimnàs, o zones comunes d'oci.

L'empresa l'Onada ha anunciat la creació d'una trentena de llocs de treball per a la gestió de la residència ampliada, que s'incorporaran aquest mateix mes. Per informar dels perfils professionals l'Ajuntament i l'Onada convoquen a una reunió informativa avui dimarts, a la 1 del migdia, al Nexe.