L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada s'ha afegit a la llista de consistoris investigats per l'Audiència Nacional per haver aprovat una moció de suport a la resolució del passat 9 de novembre del Parlament de Catalunya. El ple de l'Ajuntament va aprovar la moció el passat 26 de novembre.

Dimecres de la setmana passada agents dels Mossos d'Esquadra van comunicar a l'Ajuntament de manera oficial el requeriment en què es demana la documentació relativa al ple municipal del 26 de novembre.

Suport al món local

En aquest context, l'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso, va participar divendres al matí a Barcelona a l'acte convocat per l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis.

La trobada, celebrada a la plaça del Rei de la ciutat, va escenificar el suport de les entitats nacionalistes i el món local als ajuntaments investigats per aquesta causa. Les entitats convocants van criticar la desproporcionalitat i abús del govern espanyol per perseguir els ajuntaments i els càrrecs electes que han aprovat durant els darrers mesos mocions de suport a la declaració del Parlament de Catalunya.