Una part de la intervenció que s'ha hagut de fer a l'ajuntament de Castellbell i el Vilar per l'esfondrament de part de la teulada ha estat per via "d'emergència" i una contractació directa de les obres, i una altra que s'ha d'iniciar properament serà per la via "d'urgència" i amb un procés de concurs que té la seva previsió al pressupost i que s'adjudicarà a l'empresa que presenti millors condicions. Montse Badia, alcaldessa de Castellbell pel PSC, ha sortir al pas de les crítiques i els dubtes sobre el procediment adoptat que havia plantejat el cap d'ERC a la població, Albert Mulero (vegeu Regió7 d'ahir).

Les obres que s'han fet ara, segons ha explicat a aquest diari l'alcaldessa, "no són una reforma de l'actual edifici municipal", sinó que "es tracta d'una actuació d'emergència feta a conseqüència del despreniment de la teulada l'agost passat". Aquesta emergència va consistir a analitzar l'edifici per veure si s'hi podia continuar treballant, a apuntalar la part més conflictiva per garantir la seguretat i a redistribuir els treballadors i adequar la sala de plens com a lloc d'oficina municipal.

L'apuntalament es va fer de manera immediata, segons l'alcaldessa Badia, i el mes de setembre passat, un cop aprovat l'informe de serveis tècnics, es va iniciar la remodelació d'espais. Les obres van acabar la primera setmana de febrer. Aquesta ja és una obra acabada que ha tingut un cost de 135.000 euros. I per poder-la pagar es va haver de fer un canvi de destinació a uns diners que la Diputació havia concedit al municipi per intervenir a la biblioteca.

"Aquesta obra ha permès la reubicació dels treballadors afectats pel despreniment de la teulada. Per això, s'ha habilitat la sala de plens com a espai de treball. L'activitat de la sala de plens s'ha traslladat al centre cultural Joan Masats, de la mateixa manera que Serveis Socials. És l'únic servei que s'ha traslladat. La resta continua prestant-se amb normalitat des de l'edifici de l'ajuntament", ha explicat Badia.

L'obra d'emergència s'ha fet seguint la llei de contractes de serveis púbics i amb l'informe de serveis tècnics preceptiu. Badia, que defensa que s'ha actuat dins de l'estricta legalitat, ha afegit que ara queda pendent la segona fase de l'obra per refer la coberta. El govern està buscant finançament i està parlant amb la Diputació. L'obra té un cost de 300.000 euros i preveu, entre d'altres, fer una nova sala de plens, accés i ascensor.