Navàs celebrarà aquest cap de setmana la 84a edició de la Fira de Primavera, que mantindrà el seu vessant multisectorial al llarg del passeig de Ramon Vall i rodalia, però potenciarà l'espai dedicat a les noves tecnologies per consolidar-lo com el gran puntal del certamen, després que s'hi va incorporar fa tres anys.

El TICdate ha donat en aquest temps un perfil creatiu i innovador a la fira, i aquesta vegada canviarà el seu emplaçament de la pista Sant Jordi per la del Club d'Avis, més cèntrica i que permet ubicar millor els expositors. A més, aquesta vegada el TICdate es farà només dissabte, i no dissabte i diumenge com fins ara. L'objectiu és fomentar encara més aquest vessant de la fira, per evitar la dispersió i facilitar la presència d'expositors amb una major concentració tant de l'espai com de l'activitat. Entre l'oferta d'enguany, destaca la presència d'un simulador de cotxes de cursa, un altre de muntatge de drons, un vermut electrònic (amb màquines de fer còctels, begudes que canvien de color, o tiradors que mesuren quantitats), i un taller que ensenya maneres d'aplicar la ciència en benefici de l'activitat en el dia a dia.

Més enllà d'això, la fira (que comença avui a les 8 del vespre amb una xerrada a la biblioteca sobre les factures elèctrica i del mòbil) preveu més de 200 parades, entre expositors, artesans i botiguers, i activitats diverses tot el cap de setmana, en què destaquen les dels 50 anys dels gegants pubills, o la presència de food trucks, camionetes de menjar que oferiran els seus productes.