El Bages busca oportunitats de negoci en el sector turístic

Agents públics i privats organitzen una jornada conjunta per enfortir el potencial de la comarca

11.04.2016 | 07:47
D´esquerra a dreta, Calmet, Canals, Soler, Sala i Gironès, ahir a la FUB
D´esquerra a dreta, Calmet, Canals, Soler, Sala i Gironès, ahir a la FUB

Generar noves oportunitats econòmiques en el sector del turisme al Bages i enfortir el seu potencial. Amb aquest objectiu agents públics i privats han sumat esforços per organitzar una jornada, adreçada tant a empresaris del sector com a emprenedors, per tal de promoure la dinamització de projectes turístics. La matinal de treball col·laboratiu i networking es farà el 25 d'abril a la FUB i ja té una quarantena d'inscrits.
La iniciativa, liderada per Bages Impuls, és un "pas més" del camí que té marcat l'entitat per "fer del Bages una destinació turística de primer ordre", tal com va explicar ahir el seu president, Ignasi Sala, durant la presentació que es va fer a la FUB. D'aquesta jornada és previst que surti "una llista d'oportunitats que es podran desenvolupar a posteriori", va apuntar Sala.

La jornada permetrà conèixer les oportunitats que ofereixen els principals macroprojectes turístics de la comarca com són Manresa 2022, el Geoparc Unesco i Enoturisme DO Pla de Bages, treballar en idees per donar resposta a aquestes oportunitats i donar impuls i oferir col·laboració a projectes viables en l'àmbit del turisme. La iniciativa és coorganitzada per Bages Impuls, l'Ajuntament de Manresa, Manresa 2022, el Geoparc, el Consell Comarcal del Bages, la DO Pla de Bages, la FUB i la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de CaixaBank i d'ICL Iberpotash.
Segons el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, "d'una vegada per totes ens creiem el turisme i el veiem com una alternativa o un complement real al món industrial econòmic i de negoci". De la mateixa manera, el president de la DO Pla de Bages, Joan Soler, va destacar la importància de "teixir xarxa, programar i impulsar aliances a nivell comarcal" de manera "transversal". Per la seva banda, el conseller comarcal de Turisme i director del Geoparc, Josep Canals, va posar en relleu "el recorregut" que pot tenir la jornada ja que és una iniciativa que ha de "donar uns fruits". Des de la FUB, el director de recerca i innovació, Xavier Gironès, va destacar el paper "d'acompanyament" que fa la institució en projectes que fan referència al territori.

Les inscripcions a la jornada, que és gratuïta, es poden formalitzar a través del web bagesimpuls.org.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema