L'alcalde de Súria, Josep Maria Canudas, ha estat nomenat nou president de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, formada pels ajuntaments de Callús, Castellnou de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Salvador de Guardiola, Santpedor i Súria. El batlle surienc presidirà aquest organisme públic durant un mandat de dos anys, fins a final del 2017. Canudas substitueix en el càrrec l'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso.

El nomenament de l'alcalde de Súria es va fer efectiu el 30 de març. La Mancomunitat Intermunicipal del Cardener va ser constituïda l'any 2004 amb l'objectiu de facilitar la prestació de serveis de diferents àmbits als ajuntaments associats. La seu central de l'organisme és ubicada a Sant Joan de Vilatorrada.

Actualment, els serveis que gestiona es refereixen a temes d'educació ambiental, recollida de residus i neteja viària, programa Xec-Servei i retirada de vehicles. Aquesta és la segona vegada que la presidència de la Mancomunitat del Cardener recau en un alcalde de Súria, després del mandat d'Antoni Julián al capdavant d'aquesta entitat supramunicipal entre els anys 2004 i 2007.