Més d´un centenar de veïns en l´emotiva rebuda oficial del retaule de Salelles

La parròquia de Sant Sadurní no va poder encabir la gentada que va assistir a la missa de benvinguda

12.04.2016 | 07:03
Més d´un centenar de veïns en l´emotiva rebuda oficial del retaule de Salelles

Salelles va donar ahir una emotiva benvinguda al seu retaule en un dia que els veïns van convertir en històric. Gairebé dues setmanes després del seu retorn a la parròquia de Sant Sadurní, d'on va sortir fa més de 80 anys per resguardar-se de la guerra civil, el retaule del Roser va tenir ahir el seu acte solemne de presentació, en què aquest petit nucli de Sant Salvador de Guardiola -d'uns 200 habitants- es va abocar de ple.
Un centenar de persones, sobretot de Salelles però també del barri del Xup i de Manresa, van voler ser partícips d'una fita que ells mateixos qualificaven unànimement d'històrica en acabar les celebracions. Van començar a les 6 de amb una processó de 20 minuts entre el cementiri i la parròquia. Va tenir la presència de l'alcalde de Sant Salvador, Albert Miralda, i de regidors del poble, com també dels regidors manresans Mireia Estefanell i Pere Culell.

Abans d'entrar a la parròquia es va cantar la salve, i un cop tothom que hi va caber va ser a dins, va començar una alegre cerimònia amb un ampli repertori de cançons de la coral de Salelles i interpretades per una viol·loncelista. Quatre mossèns (i els canonges de la Seu de Manresa) van acompanyar el rector Manuel López, que en el sermó va repassar les virtuts artístiques i religioses del retaule, "capaç de provocar una experiència de misteri a qui el contempla". La cerimònia es va oficiar des de la capella del Roser, de cara al retaule, i es va acabar amb forts aplaudiments.

"Mai no havíem vist aquesta església tan plena", asseguraven a la sortida les manresanes Mercè Vidal i Fina Biols, que ahir hi acompanyaven els seus fills, que hi van fer d'escolans. "I això demostra que avui és un dia molt important per a Salelles i per a tota la gent que ha lluitat durant vuit anys per recuperar aquest retaule", afegien, fent referència a les reclamacions que s'han fet des d'aquest nucli i que finalment una sentència judicial els ha donat la raó. "És el resultat d'una lluita de David contra Goliat que no pensàvem pas que guanyaríem", apuntava Maria Àngels Franquesa. Al seu costat, Nieves Rodríguez, del Xup, explicava que s'havia emocionat "en un dia tan especial com avui", en què va veure el retaule per primera vegada, com també les germanes Dolores i María Carrión, que parlaven d'"un dia històric per a tots".

I ho va ser. Es veia a l'expressió de les cares dels presents, i en les ganes de fotografiar-se amb el retaule acabada la cerimònia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Troben mort un veí de Súria en un garatge del carrer Diputació

Les primeres hipòtesis apunten que ha mort per inhalació de gasos tòxics

La cervesa artesana viu un moment d´esplendor a la Catalunya Central

El sector creix al mateix temps que els consumidors saben apreciar la diferència entre els seus...

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

L'escenari de diverses escenes de la mítica pel·lícula d'Orson Welles 'Campanades a Mitjanit' es...

Enllaços recomanats: Premis cinema