El trànsit rodat ja pot tornar a circular pel pont gòtic de Monistrol de Montserrat sobre el Llobregat. Després de mig any tancat al pas de vehicles per obres, avui s'ha obert de forma definitiva, per bé que la inauguració oficial no es preveu fins aquest proper dissabte a les 12 del migdia, amb presència del Diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega. Mentrestant, s'acabaran de polir els últims treballs de senyalització i pintada de baranes que hi ha pendents.

El pont connecta el veïnat que viu al marge esquerre del riu amb el nucli urbà, i a mitjan de setembre passat hi van començar les obres de reparació i eixamplament. El 13 d'octubre hi deixaven de passar cotxes, tot i que els vianants l'han pogut continuar travessant igualment durant tot aquest temps. De fet, divendres ja hi van poder circular els primers vehicles «però només a nivell de veïnatge intern», segons ha explicat l'alcalde, Joan Miguel, perquè fins avui no s'ha obert l´accés del carrer de Santa Anna i cap a Castellbell, que divendres encara estava pendent d´asfaltar.

Amb l'obra acabada, el pont tindrà una calçada de 6.60 metres, i dues voreres també de 2 metres d'amplada cadascuna. Fins ara, era tan estret, que no hi podien passar dos vehicles pesants a l'hora, i les voreres feien poc més de mig metre. També s'ha renovat l'enllumenat i les instal·lacions de serveis, i s'ha sanejat l'estructura.