El pont gòtic sobre el Llobregat de Monistrol de Montserrat ja és obert al trànsit rodat, per bé que encara falta polir alguns detalls de l'obra i no s'inaugurarà fins aquest dissabte.

Aquest dimarts farà justament mig any que el pont va quedar tallat al trànsit de vehicles per les obres d'eixamplament i reparació que hi havien començat un mes abans, de manera que "hauran complert els terminis previstos", destacava ahir l'alcalde de Monistrol, Joan Miguel. De fet, els primers vehicles ja hi van poder circular divendres "però només a nivell de veïnatge intern", i fins ahir no es va obrir l'accés del carrer de Santa Anna i cap a Castellbell, que divendres encara estava pendent d'asfaltar.

Ara ja s'hi pot circular gairebé amb plena normalitat, tot i que falta completar alguns acabats de l'obra "que esperem que quedin enllestits al llarg d'aquesta setmana", apunta l'alcalde. Bàsicament, es tracta de la senyalització vertical, i també s'han d'acabar de pintar algunes baranes. És per això que la circulació a peu pel pont (que en cap moment ha quedat impedida mentre han durat les obres) de moment només es pot fer per un dels dos laterals, segons va explicar ahir l'alcalde, tenint en compte que s'està acabant de treballar la barana de l'altre costat.

El pont connecta el veïnat que viu al marge esquerre del riu amb el nucli urbà de Monistrol, i mentre ha estat tallat al trànsit de vehicles es podia utilitzar com a alternativa la BP-1121 fins a Castellbell, i allà enllaçar amb la C-55. Això implicava que els veïns del marge esquerre (el 40 % de la població de Monistrol) haguessin de fer una volta d'uns 7 quilòmetres per arribar amb cotxe fins al nucli.

Amb l'obra acabada, la circulació podrà ser més segura i fluida perquè es disposarà d'un pont ampliat, amb una calçada de 6,60 metres (abans de les obres no hi passaven dos vehicles pesants alhora), i hi haurà dues voreres de 2 metres d'amplada cadascuna (fins ara en tenien mig). A més, s'han enderrocat els voladissos que hi havia a banda i banda i per on passaven els vianants, que presentaven esquerdes i estaven deteriorats. Finalment, també s'ha treballat en el sanejament de tota l'estructura que sustenta el pont, amb un tractament que permet que la part antiga es vegi com nova.

La inauguració es farà aquest dissabte a les 12 del migdia amb la presència del diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega.