L'Ajuntament de Santpedor ha tancat l'exercici pressupostari del 2015 amb un romanent positiu de tresoreria de 1.554.413,21 euros, 200.000 més que l'exercici anterior, segons han informat fonts municipals. Amb aquest resultat, "el més elevat de la història", el consistori manté la línia de resultats encetada en els darrers anys i que, en aquesta ocasió, ha estat possible "especialment gràcies a l'esforç realitzat en la contenció de despeses".

Aquesta és la dada més rellevant de la liquidació pressupostària corresponent al 2015 que la regidora d'Hisenda, Judit Raja, va exposar durant el darrer ple municipal ordinari. Raja va posar en relleu que "els bons resultats" de la liquidació pressupostària del darrer exercici "són fruit de la reducció de les despeses corrents". Entre d'altres, va destacar com a exemples la xifra de 259.882 euros d'estalvi en energia i gas, en reparacions i conservació. La regidora d'Hisenda també va explicar que hi ha hagut una reducció del 64% dels interessos de préstecs, i l'estalvi registrat en l'apartat de subvencions, amb 162.700 euros que no s'han gastat de la partida de despesa que s'havia previst per finançar les places residencials, gràcies a l'adjudicació de les noves prestacions per part de la Generalitat.

La titular d'Hisenda va exposar que aquesta reducció de despesa fixa ha estat possible "via con-tractació i agrupant despeses". En la mateixa línia, l'alcalde Xavier Codina va tancar aquest punt reiterant "l'esforç i el rigor de l'àrea economicofinancera de l'Ajuntament, garantint una bona administració dels recursos amb l'únic objectiu d'augmentar la nostra capacitat d'inversió i de poder treballar en nous projectes".