Amics dels Correbous de Santpedor, l'entitat que fa anys que organitza les vaquetes per a la Festa Major de Santpedor, no vol valorar de moment la possibilitat d'una assemblea o fins i tot una consulta sobre el futur dels correbous al poble. Una proposta que van llençar els partits de l'oposició, Progrés Municipal (vinculat al PSC) i Convergència Democràtica de Catalunya, aquesta setmana.

L'entitat es va reunir aquest dijous per començar a preparar l'edició dels correbous d'enguany, un cop es va aprovar en el ple municipal demanar l'autorització a la Generalitat per organitzar les vaquetes un any més. La reunió també va servir per passar revista de les propostes recents dels partits de l'oposició que han tornat a posar sobre la taula un possible debat ciutadà sobre la festa després de més de deu anys de silenci.

La revisió dels correbous a la Festa Major de Santpedor la va posar sobre la taula en l'últim ple el grup de Progrés Municipal, i més endavant s'hi va afegir el grup de Convergència, que fins i tot proposa fer "algun tipus de consulta" per conèixer el suport que aquesta celebració pot tenir entre els santpedorencs, i per si seria oportú introduir-hi alguns canvis.

Joan Carles Molina, un dels portaveus d'Amics pels Correbous de Santpedor, assegura que, "si volen fer la consulta o assemblea, que la facin, nosaltres ens centrem a preparar la festa de les vaquetes, com cada any, un cop ja s'ha aprovat de tornar-les a fer". L'entitat no pren partit així de la discussió que s'ha generat aquests dies al voltant d'aquesta tradició santpedorenca nascuda als anys 80. Segons Molina, "aquest és un debat polític en el qual no entrarem", i afegeix que des de Progrés Municipal es van posar en contacte amb ells i els van transmetre que "la proposta llençada en el ple és només una idea".

Per la seva banda, l'equip de govern en majoria d'ERC ja ha deixat clar que es desmarca de les propostes dels grups de l'oposició, i considera que l'important és que en tot moment es tracti bé l'animal.