Arran ocupa un bloc a Sallent per a joves amb dificultats per emancipar-se

La diputada Anna Gabriel apadrina l´actuació per posar de manifest «el problema de l´habitatge» al municipi

25.04.2016 | 09:01
Membres d´Arran accedint al bloc ocupat diumenge a Sallent.
Membres d´Arran accedint al bloc ocupat diumenge a Sallent.

Membres de la formació independentista Arran, vinculada a la CUP, van ocupar aquest diumenge al migdia un immoble amb sis habitatges al carrer del Cós de Sallent per a quatre joves amb dificultats d´emancipació. Una actuació que va ser apadrinada per la diputada de la CUP Anna Gabriel, del mateix municipi, que es va afegir a la cinquantena de persones que van donar suport a l´ocupació.

A partir d´ara el bloc tindrà quatre inquilins joves, d´entre 22 i 26 anys, que han decidit anar a viure en aquest bloc, situat al nucli històric de Sallent, per abandonar la casa dels pares. Entre els nous veïns del carrer del Cós hi ha joves de diferents perfils. N´hi ha que tenen un lloc de treball estable, d´altres que tenen feines puntuals i també n´hi ha que se´ls ha acabat la prestació d´atur. Amb aquesta actuació, els quatre joves també volen protestar per les dificultats d´emancipació dels joves, tenint en compte que un segment important d´aquest sector de població treballa amb contractes precaris que els obstaculitza les perspectives de llogar un habitatge.

El portaveu d´Arran a Sallent, Guillem Cabra, explica que la problemàtica es redimensiona al municipi perquè «Sallent perd població perquè els joves n´acaben marxant». La formació independentista també va posar sobre la taula les xifres que els porten a afirmar que el poble «hi ha un problema amb l´habitatge». Sallent té una població de 6.669 habitants i com a mínim hi ha 675 pisos buits, el 25% de tot el parc d´habitatges.

Un total de 250, a més, pertanyen a entitats bancàries. De fet, el bloc de pisos ocupat és del BBVA. L´actuació que va portar a terme ahir Arran s´emmarca en una campanya a escala nacional per denunciar les dificultats d´emancipació dels joves.

Al carrer del Cós es van aplegar una cinquantena de persones que van aplaudir quan les persones que van entrar a l´immoble van obrir les finestres de l´habitage de la darrera planta per desplegar una gran pancarta que posava «Okupem per viure, cap joves sense sostre». Membes de la PAHC del Bages van acompanyar els membres d´Arran per donar suport a l´ocupació.

La sallentina Anna Gabriel, el rostre més reconegut de la CUP a escala nacional, va dir que s´havia afegit al grup de persones que donaven suport a l´ocupació perquè «treballen per un Sallent millor». També va dir que «normalment no es veuen diputats, alcaldes i regidors en actes de protesta» com els d´ahir perquè «viuen allunyats de la gent que pateix».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´ovni de Montserrat que venia de França
L´ovni de Montserrat que venia de França

L´ovni de Montserrat que venia de França

Consulta l'expedient sencer d'un dels casos que més llegendes urbanes ha generat i que acaba de...

Sallent enderroca l´antic Ateneu Català pel seu mal estat

Sallent enderroca l´antic Ateneu Català pel seu mal estat

L'Ajuntament encara no ha definit quina utilitat es donarà al solar que quedarà buit

El pla urbanístic de la mineria preveu dues plantes més de sal a Súria i una a Callús

El pla urbanístic de la mineria preveu dues plantes més de sal a Súria i una a Callús

El document de planificació, que ahir es va aprovar inicialment, concreta molt poc el futur del...

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol tindrà 90 parades i una quinzena d´activitats

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol tindrà 90 parades i una quinzena d´activitats

El municipi espera la visita de més de 10.000 persones el cap de setmana del 29 i 30 d'octubre

Enllaços recomanats: Premis cinema