"Moment feliç", de David Villarreal, és el curtmetratge intergeneracional que la Residència de gent gran Ibada de Navarcles i Castellgalí ha presentat per inaugurar el Clam, el festival internacional de cinema solidari que s´estrena dijous al municipi navarclí.

L´obra està inspirada en una activitat que es feia a l´escola on els nens enviaven un dibuix a un avi del poble amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran. D´altra banda, si s´esqueia, l´avi o àvia es posava en contacte amb el dibuixant i es coneixien posteriorment. Sota aquesta idea, Vilarreal va desenvolupar una activitat on els joves participants preguntaven al resident d´Ibada quin era el seu moment feliç.

El que tenia clar Villarreal és que les escenes que s´hi mostressin reflectissin una situació real, sense res de ficció. Així, el curtmetratge mostra la història de 19 residents i el moment que es coneixen amb els participants que, a més, tenen un regal per ells. Tant el director de l´obra com la direcció d´Ibada coincideixen que els avis es van sincerar, molts d´ells fins i tot van oblidar que els estaven gravant, i van explicar la seva història. El que va començar com un "experiment" va desencadenar en quelcom molt profund. I és que el film reflexiona sobre el que és més important, si hi ha un moment feliç o és tota la vida.