Món Sant Benet esdevindrà aquest cap de setmana la capital de la cuina i la gastronomia de les comarques de Barcelona i, alhora, pretén ser un trampolí de productes que són propis i distintius d'aquesta demarcació.

La quarta edició de la festa Alícia't dobla l'espai dedicat a la fira respecte al darrer any i proposa més de 200 activitats relacionades amb la cuina sana i el patrimoni agroalimentari, a més d'una vintena llarga de tallers gratuïts impartits pels millors cuiners catalans i els professionals de la Fundació Alícia.

L'esdeveniment, creat per la Fundació Alícia amb l'objectiu de difondre bons hàbits alimentaris a través de la pràctica d'una cuina saludable, fàcil i divertida, fa un salt endavant aprofundint en la presència de col·lectius vinculats a la gastronomia, l'alimentació i la producció agroalimentària en l'àmbit de les comarques de Barcelona.

Novetats com l'Aula dels Sabors Barcelona és Molt Més, espai de tast amb productes gastronòmics singulars de les comarques de la província, així com les demostracions dels col·lectius de cuina i restauració d'aquest àmbit territorial, se sumaran a les demostracions de cuina amb productes locals i a l'oferta de tallers creatius, tallers amb solucions per a necessitats alimentàries específiques i tallers monogràfics de la Fundació Alícia.

La programació preveu també una proposta específica de tallers per a la mainada pensada perquè, a través del joc i d'una manera pràctica i divertida, els més petits descobreixin la importància d'una bona alimentació i com adquirir uns bons hàbits alimentaris.

Segons el director d'Alícia, Toni Massanés, el certamen està pensat no per als professionals del sector, sinó per al públic familiar però amb una vocació d'aprenentatge per a la seva vida diària: "els tallers serviran per donar eines perquè la gent, quan arribi a casa, pugui fer una cuina més sana, més sostenible i més compromesa amb el territori, sense oblidar la modernitat".

Més de 4.000 persones van assistir a l'Alícia't l'any passat, i Massanés va avançar ahir en l'acte de presentació que per a l'edició d'enguany la meitat dels tallers -als quals cal apuntar-se prèviament- del dissabte ja estan plens, mentre que pel que fa als de diumenge les sol.licituds ja cobreixen una tercera part.

En aquesta línia, Toni Massanés va subratllar que l'esdeveniment d'aquest cap de setmana "és la festa en què els nostres xefs, però també la doctora en biologia, la dietista... es posen a fer tallers divertits i fàcils, però que la gent que hi passi ho pugui utilitzar després a casa seva".

Aquesta Festa Alícia't Món Sant Benet acollirà un mercat amb la participació dels productors i elaboradors de productes alimentaris de qualitat de la Xarxa Productes de la Terra que impulsa la Diputació a través dels Consells Comarcals, als quals s'afegiran entitats, gremis i associacions que gestionen productes turístics i gastronòmics d'aquest territori. Entre d'altres, hi haurà la representació de set col·lectius de cuina provinents de les comarques barcelonines que acostaran al públic la riquesa gastronòmica i agroalimentària dels respectius territoris, amb demostracions i tastos gratuïts.

El vicepresident de la Diputació i alcalde d'Igualada, Marc Castells, destacava ahir que "tenim un patrimoni de Champions League, lligat a un patrimoni natural increïble que hem de difondre. I amb esdeveniments com aquesta Festa Alícia't hem d'apostar per captar gent d'arreu del món i no ens hem de posar límits".