El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha anunciat aquest dijous des de Montserrat que els fets delictius en aquesta zona han baixat un 24% en tan sols un any, i ha afirmat que "Montserrat és un monestir segur". Segons el conseller, la majoria dels fets delictius que es duen a terme són furts i robatoris a l'interior de vehicles, però ha assegurat que totes dues modalitats "han anat a la baixa". El titular d'Interior ha assistit a una reunió de seguretat a Montserrat i ha aprofitat per visitar la comissaria dels Mossos d'Esquadra, que es va establir de manera fixa l'any 2015. Segons el conseller, la comissaria "compleix la seva funció, que es la de donar resposta de proximitat".

Per Jané, "Montserrat és un referent pel país i un indret per on passen cada any 2.400.000 persones". Per això, considera positiu "que hi hagi una presència policial per atendre aquelles persones que ho puguin requerir".

A l'acte d'aquest dijous també hi han assistit el director general de la Policia, Albert Batlle; la delegada territorial del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà; el gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Xavier Aparicio; el comissari cap de la Regió Policial Central, Sergi Pla; el director de Seguretat de Montserrat, Jesús Alcantarilla la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto, entre d´altres autoritats.