Els foodies, les persones que estan especialment interessades en el menjar i el beure, són cada cop més, i a Alícia't, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona que se celebra a Món Sant Benet, troben el seu paradís. En la seva quarta edició, Alícia't s'ha fet gran i potencia de forma especial els productes de l'àrea de les onze comarques barcelonines, però un dels seus principals punts d'interès són els tallers i activitats de cuina sana, fàcil i divertida. Se n'han programat més de 200, i ahir, en l'arrencada de l'edició d'enguany, ja es va registrar el volum d'inscripció més elevat de la història de l'esdeveniment. La majoria dels visitants provenen de fora de les comarques centrals. Avui Alícia't torna a obrir portes, de les 10 del matí a les 6 de la tarda.

D'entre els tallers que van despertar més expectació va destacar el de cuina a baixa temperatura del restaurant El Celler de Can Roca. L'arribada del xef Joan Roca, amb una mica de retard, va provocar que molts dels assistents s'alcessin per immortalitzar el moment amb la càmera del seu telèfon mòbil. La seva posterior passejada per l'exterior del recinte, acompanyat per Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, va provocar que molts visitants l'aturessin, i fins i tot li demanessin autògrafs. Roca també va coincidir amb molts dels alcaldes del Bages, que feien una trobada. L'aparador que és Alícia't va tenir ahir també la presència de la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret.

Protagonisme per als xefs

Ara bé, els protagonistes van ser els xefs. Oriol Castro, hereu de la cuina d'El Bulli de Roses i ara al capdavant del restaurant Compartir de Cadaqués, va encapçalar l'equip que va fer una demostració de la cuina amb ostres que ofereix el seu establiment. Una proposta que també va despertar gran curiositat.

I també hi va haver propostes per embrutar-se les mans, com és el cas del taller de bombons originals a la cuina central de la Fundació Alícia, en el qual van participar, entre altres, dos jugadors del Bàsquet Manresa Ruslan Otvertxenko i Deng Mayot. Aquest taller es torna a fer avui (11 h). De tota manera, les que realment van ser un èxit de participació van ser les propostes adreçades als infants: patés utilizant com a base verdures i vegetals, postres dolces, hamburgueses de llegums...

Alícia't ha crescut, amb la participació de la Diputació de Barcelona, acollint col·lectius de cuina, productors i entitats de les comarques d'aquest territori. S'han aplegat al Prat de Sant Benet, on s'ha instal·lat un escenari on es fan demostracions, com la Cigronada, amb el col·lectiu Vilafranca ve de gust que es va fer ahir al migdia; i la cuina en directe del bacallà a la manresana, que van fer a la tarda els cuiners d'Els Fogons Gastronòmics del Bages.