Avui a les 12:30, els Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Central, han presentat la 5a edició de la campanya solidària "Fem el camí al teu costat" lluitem contra el càncer, per recaptar fons per als serveis d'oncologia de la Fundació Althaia de Manresa, el Consorci Hospitalari de Vic, el Consorci Sanitari de l'Anoia i l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga.

La presentació l'han realitzat el director general de la Policia, Albert Batlle, i el cap de la Regió Policial Central, comissari Sergi Pla, juntament amb l'actor i humorista, Fermí Fernández, que en aquesta edició serà un dels padrins de la caminada. L'altre padrí serà la coneguda dibuixant i ninotaire, Pilarín Bayés, la qual no ha pogut assistir a la presentació, però ens ha fet arribar un dibuix que escenifica la lluita contra el càncer.

També s'ha comptat amb la presència de la Dra. Montserrat Domènech de la Fundació Althaia, de la Dra. Marta Parera, del Consorci Hospitalari de Vic, el Dr. Ramon Sellarès, del Consorci Hospitalari d'Igualada, i la Dra. Anna López de l'Hospital Sant Bernabé de Berga.

Un any més, amb el lema "Fem el camí al teu costat", s'han dissenyat les samarretes commemoratives, enguany de color vermell, que els participants lluiran durant la caminada del proper 13 de maig. Un recorregut de Manresa fins a Montserrat que segueix la ruta del camí ignasià, i que consta de 24 quilòmetres.

En aquests quatre anys, gràcies a les aportacions dels patrocinadors i la venda de mes de 8.000 samarretes s'han aconseguit 75.688€.

La samarreta es pot comprar a la pàgina web www.femelcamí.cat o a les comissaries de mossos de Manresa, Igualada, Vic, Berga i Solsona, o als hospitals Althaia de Manresa, el Consorci Hospitalari de Vic, el Consorci Sanitari de l'Anoia o a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga. Per altra banda, tots aquells que vulguin participar només s'han d'inscriure awww.femelcami.cat.

Fermí Fernandez ha explicat que li fa molta il·lusió ser el padrí de la caminada i que sempre ha tingut una profunda admiració pel Cos de Mossos d'Esquadra. Admira que hàgim triat un ofici que no té altre finalitat que la voluntat de servei. "Vosaltres hipotequeu la vostra vida i el vostre temps per posar seguretat, i tot i així, encara teniu temps i ganes per fer una iniciativa solidària per lluitar contra el càncer".

Per la seva banda els representants dels hospitals han agraït un any més el projecte "Fem el camí al teu costat" i ens han explicat en què han destinat els diners recaptats. El Consorci Hospitalari de Vic ha destinat els diners al procés genètic. Althaia de Manresa els ha destinat en el projecte de l'exercici físic, la marxa nòrdica amb els pacients, i el Consorci Hospitalari de l'Anoia i l'Hospital de Sant Bernabé de Berga han adequat instal·lacions per la intimitat dels pacients oncològics.

Finalment, el Director General de la Policia, Albert Batlle, ha conclòs l'acte remarcant que un projecte d'aquestes característiques està a l'ADN del nostre cos. I ha animat a tothom a fer la caminada, ja que és un dia molt especial i entranyable i que espera que entre tots superem el miler de participants.