Actius del món associatiu i educatiu opten a la primera Medalla de Sant Vicenç

L'Ajuntament obre el procés de votació entre vuit candidats finalistes per aconeguir aquesta distinció

07.05.2016 | 07:41

El llistat de finalistes

  • Antònia Albareda: va dedicar la vida professional a l´escola bressol El Niu, centre de referència del qual va ser mestra i directora. Va morir l´abril del 2014.
  • Esteve Lafont: col.laborador de la revista El Breny. Ha escrit un llibre sobre la gent gran de l´esplai.
  • Daniel Pous: impulsor de diferents entitats del poble. Entre altres va ser el primer president de la Colla de Geganters.
  • Amaia Valentín: participant als Special Olympics, el 2005, va ser medalla d´or en eslàlom. Gimnasta i cinturó negre de judo.
  • José Ullate: molts anys responsable del camp de futbol, va ser vocal i tresorer del club.
  • osep Gomáriz: fundador i president de la Penya Blaugrana, quarta al món en nombre de socis.
  • Emi Niño: persona vinculada a múltiples entitats i actiu permanent.
  • Ramon López de Mántaras: director de l´Institut d´Investigació en Intel.ligència Artificial.

Persones vinculades al teixit sociocultural i a l'àmbit educatiu -algunes ja traspassades- són les principals candidates a rebre la primera Medalla de Sant Vicenç, distinció que l'Ajuntament ha decidit impulsar per retre reconeixement, amb caràcter anual i mitjançant la participació popular, a persones que han contribuït a la millora i projecció del poble.

El consistori ha fet públics els vuit finalistes per a aquesta primera edició, alhora que ha obert el termini de votació per escollir el guanyador d'aquesta primera edició.

La votació, oberta a tots els veïns de la població, estarà oberta fins al 31 de maig. El consistori té a punt les butlletes impreses perquè els ciutadans puguin escollir el seu candidat. Es distribuiran a tots els domicilis i també es podran trobar i dipositar a l'oficina d'atenció al ciutadà, al pavelló, a l'Espai Ateneu i al mercat setmanal el divendres 13 de maig. També es podrà votar a través de la pàgina web municipal. El candidat guanyador es donarà a conèixer en el marc dels actes de la festa major d'estiu.

El que es concreta en les bases per a la concessió d'aquesta medalla és que pretén distingir persones que hagin fet mèrits "per haver prestat servei o dispensat honors al poble, des de qualsevol àmbit o terreny, ja sigui perquè la seva obra sigui estratègica per a la ciutadania o, simplement, perquè hagin treballat desinteressadament en algun sector o matèria que hagi pogut tenir impacte en les persones del municipi", i també aquelles que "per la seva obra o activitat contribueixin a la projecció del municipi arreu". També s'estableix que els candidats proposats han de ser persones físiques, vives o difuntes (sempre que la defunció hagi tingut lloc el segle XXI), no han de viure necessàriament al municipi però sí tenir-hi un nexe i reunir alguns dels mèrits abans esmentats.

El procés es va posar en marxa amb una presentació oberta de candidatures, fase que va finalitzar el 31 de març. La medalla quedarà en propietat de la persona proclamada i es deixarà constància d'aquest títol en un registre d'Honors i Distincions que aprovarà l'Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema