David Saldoni: "Els ajuntaments seguirem ajudant la gent amb llei o sense"

L'alcalde de Sallent ha assistit a la cimera del govern per adoptar mesures urgents per a afrontar l'emergència de l'habitatge i la pobresa energètica

03.05.2016 | 21:04
David Saldoni: "Els ajuntaments seguirem ajudant la gent amb llei o sense"
David Saldoni: "Els ajuntaments seguirem ajudant la gent amb llei o sense"

L'Associació Catalana de Municipis i Comarques ha estat present aquesta tarda a la cimera organitzada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per analitzar el recurs d'inconstitucionalitat que el govern central en funcions ha fet de la Llei 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l'emergència de l'habitatge i la pobresa energètica. L'ACM, donarà suport a la proposta del president de la Generalitat de fer una nova eina legislativa que permeti afrontar l'emergència de l'habitatge i la pobresa energètica des de Catalunya.

En representació de l'ACM, hi ha assistit el vicepresident de l'entitat i president de la comissió de Benestar Social i alcalde de Sallent, David Saldoni qui ha assegurat que "els Ajuntaments seguirem ajudant a la gent amb llei o sense". Així mateix, l'alcalde de Sallent, ha manifestat que "les institucions i les lleis són per ajudar als ciutadans i aquesta era una llei útil". I és que des de l'ACM, es té clar que els ajuntaments no faran ni un pas enrere en la defensa dels més necessitats. "Som l'administració més propera. Hem de tenir en compte que els ajuntaments i els consells comarcals són els que gestionen directament tots aquests serveis" ha recordat Saldoni.

Davant aquesta situació, l'alcalde de Sallent, ha recordat que l'ACM té previst aprovar una moció de rebuig al recurs del Govern de l'Estat contra la Llei antidesnonaments i pobresa energètica. Aquesta moció serà enviada a tots els ajuntaments de Catalunya.

Cal recordar que la Llei 24/2015 va ser aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya i va sorgir arran d'una iniciativa legislativa popular. Dos fets que demostren que "hi ha un compromís de les forces polítiques i que prové de la força de les entitats socials".

L'entitat municipalista de referència a Catalunya també donarà suport a la convocatòria de l'Ajuntament de Sabadell de concentrar-se davant la seu de la Delegación del Gobierno a Catalunya per mostrar el rebuig a aquest nou atac.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Un moment de la fira de l'any passat.
El mercat de Tots Sants torna aquest cap de setmana a Món Sant Benet

El mercat de Tots Sants torna aquest cap de setmana a Món Sant Benet

La fira celebra la cinquena edició amb una àmplia mostra de productes alimentaris i degustacions

El pla director de la mineria fixa la ubicació de dues plantes més de sal vacuum a Súria

El document urbanístic preveu que les futures instal.lacions anirien al polígon de la Pobla Sud, i...

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

El municipi espera la visita de més de 10.000 persones el cap de setmana del 29 i 30 d'octubre

El consum de tabac de cargolar es dispara entre els més joves

El 6% dels residents a la Catalunya Central de 15 anys o més fumen cigarretes fetes a mà

Enllaços recomanats: Premis cinema