La nau de Creu Roja al Bages allotja 150 casetes per muntar i enviar a l'Equador

Es tracta d'unes estructures metàl·liques que serviran d'habitatge temporal a la zona afectada pel terratrèmol

07.05.2016 | 07:41
Per l´esquerra, Aguilera, Solé, Padilla, i Jané, ahir a Barcelona
Per l´esquerra, Aguilera, Solé, Padilla, i Jané, ahir a Barcelona

La nau que Creu Roja Manresa té al polígon de Sant Isidre de Sant Fruitós de Bages ha servit de magatzem per als 150 allotjaments temporals per muntar que l'entitat preveu enviar properament a l'Equador i posar al servei de famílies que van perdre la llar amb el terratrèmol del 16 d'abril passat.
Es tracta d'unes estructures fetes a base de peces metàl·liques que, un cop muntades, donen lloc a un allotjament de 18 metres quadrats i permeten acollir una mitjana de 5 persones cadascun. Es van confeccionar per al terratrèmol d'Haití l'any 2010, i ja se'n va fer una bona provisió "amb perspectiva de poder-ne utilitzar més endavant", explicava ahir el president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera. Inicialment, els allotjaments que no es van acabar utilitzant es van guardar en magatzems que Creu Roja Catalunya tenia al Port de Barcelona, però va haver de prescindir d'aquestes naus i fa uns mesos que aquestes casetes es van traslladar a Sant Fruitós, on s'han guardat fins ara en estructures desmuntades.
Es preveu que surtin a partir de la setmana que ve i es transportaran per mar fins a la ciutat de Pedernales (la més afectada pel sisme), on es calcula que arribaran d'aquí a un mes. Els 150 allotjaments que s'enviaran des de Creu Roja Catalunya són els que hi ha a Sant Fruitós, però hi ha previstos d'enviar-ne 150 més des de Las Palmas de Gran Canaria. En conjunt beneficiaran unes 1.500 persones.
La seu de Creu Roja a Barcelona va acollir ahir una demostració del muntatge d'aquests allotjaments temporals (de fet, n'hi ha dos que s'enviaran abans en avió fins a l'Equador per provar tècnicament el muntatge abans no arribin els altres), amb presència del president de Creu Roja Catalunya, Jordi Aguilera; el secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat, Jordi Solé, el cònsol d'Equador a Barcelona, Richard Olivo Padilla, i el director de Cooperació Internacional de Creu Roja Catalunya, Ramon Jané.
El president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera, explicava ahir que es tracta d'unes estructures progressives, en el sentit que les que ara s'enviaran són simples i pensades per a un muntatge el màxim de ràpid possible, però es poden complementar. L'estructura inicial és a base de peces metàl·liques que formen una caseta amb parets de lona de l'estil d'una vela, i amb la base aixecada un pam de terra. Un cop al lloc de destinació, "es poden completar els acabats amb altres materials de la zona" , com fusta o altres matèries, "i a més es poden agrupar".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Troben mort un veí de Súria en un garatge del carrer Diputació

Les primeres hipòtesis apunten que ha mort per inhalació de gasos tòxics

La cervesa artesana viu un moment d´esplendor a la Catalunya Central

El sector creix al mateix temps que els consumidors saben apreciar la diferència entre els seus...

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona ja és Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

L'escenari de diverses escenes de la mítica pel·lícula d'Orson Welles 'Campanades a Mitjanit' es...

Enllaços recomanats: Premis cinema