La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, han presidit aquesta tarda el lliurament dels II Premis del Consell Català de Formació Professional. El president del Consell, Jordi Ficapal, ha acompanyat les conselleres durant l'entrega dels guardons, que ha tingut lloc al Palau de Pedralbes. Entre els premiats, un bagenc, Sebastià Caltllà.

Enguany els premis han reconegut la trajectòria de Sebastià Catllà, M. Rosa Fortuny, Miquel Tallada, Josep Font, Francisco José Fernández i Carmelo Gómez. Catllà, nascut el 1944 a Monistrolet de Rajadell ha ocupat la vicepresidència de la Cambra de Comerç de Manresa i la presidència de la Patronal Metal·lúrgica del Bages. La seva trajectòria es caracteritza per la seva implicació i compromís amb nombroses entitats de l'àmbit sociosanitari i pel seu impuls en la creació del Centre de Formació Pràctica, adscrit a la Fundació Lacetània. Aquest centre, pioner a Catalunya, imparteix un mètode de formació especialitzada i qualificada per al sector del metall, vinculada a les àrees de disseny, manteniment, muntatge i fabricació. Entre d'altres reconeixements, el 2009 va rebre la Medalla al treball President Macià, atorgada per la seva vocació empresarial en la creació d'empreses i en la formació de persones treballadores en el sector del metall.

Actualment és membre del Patronat de la Fundació Sociosanitària de Manresa, del Patronat AMPANS i president del Grup Oliva i Torras.

El jurat, format pel president del Consell i els membres de la Comissió Permanent d'aquest òrgan, assistit per les seves secretàries executiva i adjunta, ha seleccionat aquestes sis persones per haver excel·lit en el món de l'FP a Catalunya; en concret, els premiats han col·laborat en l'impuls d'iniciatives d'èxit i innovadores en àmbits com la pedagogia, la gestió, l'assessorament, la qualitat, l'adequació a les necessitats del mercat de treball i la cooperació entre centres de formació i empreses, entre d'altres.

El Consell Català de Formació Professional, que ha convocat els Premis, és l'òrgan de consulta i assessorament en matèria d'FP de la Generalitat de Catalunya. Així, a banda de l'Administració catalana, compta amb la participació de les organitzacions empresarials i sindicals més representatives del país (Foment, PIMEC, UGT i CCOO), així com de les entitats municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya) i el Consell de Cambres de Comerç. Vinculat als departaments d'Ensenyament i de Treball, Afers Socials i Famílies, aquest òrgan és complementari del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya i del Consell Escolar de Catalunya.