L'equip de govern de Sallent assegura que està treballant per complir amb els paràmetres de transparència a través dels canals municipals, però que els resultats encara no són prou visibles perquè s'hi va començar a incidir fa molt poc temps, i que malgrat això ja ara els resultats reals són millors.

Mitjançant un comunicat, l'executiu sallentí, (format per Convergència i PSC) respon la crítica que fa uns dies li llançava la CUP pel fet que Segons el segell Infoparticipa, del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB, el consistori només compleix el 34% dels indicadors analitzats.

Segons l'equip de govern, l´Administració Oberta de Catalunya va donar d´alta de la Seu electrònica i Portal de Transparència a l´ens local el 3 de novembre de 2015, «però no va ser fins el 5 de febrer de 2016 quan els treballadors van realitzar el primer taller pràctic per publicar al web. Des d´aleshores, cada departament de l´òrgan està publicant la informació» corresponent a cadascun dels més de 100 paràmetres establerts per complir amb la Llei de transparència».

L'executiu hi afegeix que «les dades, amb les que es basa la CUP, que ofereix el segell Infoparticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona sobre la transparència en la comunicació pública del municipi van ser actualitzades a finals de febrer del 2016», però que el 12 de maig, el consistori va contactar amb el laboratori de la UAB per contrastar les dades que ofereix el mapa interactiu i que «dels 52 paràmetres establerts a complir pels Ajuntaments, el febrer només se´n assenyalen 18 (34,62%). Infoparticipa ha valorat, de nou, la informació que s´ofereix des del web municipal i en la Seu electrònica, fet que atorga un 42,31% de compliment amb la qualitat i transparència».