L'estira-i-arronsa en matèria urbanística que mantenen els ajuntaments de Sant Fruitós i Manresa va tenir ahir una nova resposta per part d'aquest consistori. El regidor de Planejament i Projectes Urbans manresà, Marc Aloy, va negar que s'ignori el municipi veí en la tramitació del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de la ciutat.

Segons Aloy, en el cas concret de les al·legacions presentades per l'Ajuntament de Sant Fruitós, "responsables tècnics d'aquest consistori, juntament amb el seu secretari general, es van reunir amb tècnics de l'Ajuntament de Manresa per tractar la qüestió, en data 13 de gener del 2016". Posteriorment a aquesta reunió, concreta, se'n va programar una altra, per al 27 d'abril, "que es va anul·lar de mutu acord pel fet que no s'havia avançat prou en la feina que es va acordar en la primera trobada".

El regidor de Planejament i Projectes Urbans hi ha afegit que van rebre en conjunt més de 300 al·legacions, que la fase de resolució i resposta està encara oberta i que "es realitzen visites tècniques, trobades i reunions amb entitats, associacions i ajuntaments que ho sol·liciten i s'atenen i es resolen totes les al·legacions".

Aquesta és una part de la resposta que, mitjançant una nota, ha donat Marc Aloy davant la queixa de l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, expressada a través d'aquest diari (vegeu Regió7 d'ahir). Batanés retreia que en quatre anys de tramitació del POUM el consistori manresà no hagués convocat el municipi veí per informar-lo abans de la seva aprovació inicial. Aquesta setmana Batanés va entrar una sol.licitud demanat una reunió que s'ha anat posposant en el temps.

En contraposició, Marc Aloy remarca "el contacte permanent entre els equips tècnics de l'Ajuntament de Manresa i de Sant Fruitós, i la predisposició habitual entre totes dues parts per resoldre qualsevol tema urbanístic que sorgeixi entre dos municipis veïns". Concreta que des del juliol de 2015 s'han fet un 15 reunions entre tècnics de tots dos consistoris, "i el contacte telefònic és constant. En alguns casos les reunions es fan per temes vinculats amb el Consorci de l'agulla, del qual formen part els dos ajuntaments, però en el marc de les quals es poden plantejar les qüestions que es considerin oportunes".

En aquest sentit, garanteix la "plena disposició de l'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa per tractar el tema del POUM amb l'Ajuntament de Sant Fruitós, amb la resta de municipis veïns i amb totes les entitats i associacions que faci falta. Així ha estat sempre i així serà durant tot el procés".