Les colles castelleres del Bages han fet pinya, aquest dissabte a Súria, i han superat adversitats com la pluja o la coincidència d´horaris amb el partit del Barça per celebrar la la II Trobada de Colles Castelleres del Bages.

Hi han participat més de 300 castellers de les quatre formacions que hi ha a la comarca: els castellers de Santpedor, Picapolls de la Gavarresa d´Artés, els Tirallongues de Manresa i els Salats de Súria, que han fet d´amfitrions.

La trobada s´havia de celebrar a partir de les 5 de la tarda a la plaça de Sant Joan, però just en aquell moment ha començat a caure un xàfec que ha obligat a celebrar l´acte sota cobert, al pati de l'Escorxador. Això, però no ha desanimat els castellers.

Els amfitrions, els Salats de Súria, han iniciat la primera ronda amb un 3 de 7. Santpedor s'ha quedat amb l'intent d´un 4 de 7 i abans d´acabar la ronda ha obsequiat la gent amb un 5 de 6. Els Picapolls han fet un 3 de 6 amb pilar i els Tirallongues un 5 de 7.

Tothom feia pinya on feia falta i es començava a carregar un castell, fos de la colla que fos i portés els colors que portés. També hi havia que parava atenció a la ràdio o al mòbil per seguir que feia el Barça.

A la segona ronda hi ha hagut una celebració especial. Els Salats de Súria han fet el seu castell de 7 número 100 de la història amb un 4 de 7. Santpedor ha intentat també el 4 de 7 però han fet llenya. Els Picapolls un 5 de 6 i els Tirallongues un 3 de 7.

A la tercera ronda els Salats de Súria han fet un 3 de 7 amb pilar; la colla castellera de Santpedor, un 3 de 6 que havia de ser amb pilar; els Picapolls un 4 de 6 i els Tirallongues un 4 de 7.

Al final s'han fet pilars i un castell de germanor.