Les colles castelleres del Bages fan pinya. Ahir van superar adversitats com la pluja i la coincidència d'horaris amb el partit del Barça, i van celebrar la 2a Trobada de Colles del Bages en la qual van participar més de 300 castellers de les quatre formacions que hi ha a la comarca. Són els castellers de Santpedor, Picapolls de la Gavarresa d'Artés, els Tirallon-gues de Manresa i els Salats de Súria, que van fer d'amfitrions.

La trobada s'havia de celebrar a partir de les 5 de la tarda a la plaça de Sant Joan, però just en aquells moments va començar a caure un xàfec que va obligar a celebrar l'acte sota cobert. Finalment, es va fer al pati de l'Escorxador. Això, però, no va desanimar els castellers.

Els colors de les camises de les quatre colles van crear una mena de tapís en el qual es barrejaven els uns amb els altres. Els de Santpedor van grocs; els d'Artés, d'un color lilós; els de Manresa, de color blau, i els de Súria, d'un color ataronjat suau.

La trobada va començar gairebé amb 40 minuts de retard perquè l'ambulància, indispensable en actes públics i especialment en una jornada castellera, va arribar tard. Un cop hi va ser, de seguida va començar a haver-hi moviment, i el presentador de l'acte va donar la benvinguda a Súria a tothom "malgrat el Barça i la pluja".

Ben aviat es van poder sentir les primeres gralles mentre cada colla alçava els pilars d'entrada.

Els amfitrions, els Salats de Súria, van iniciar la primera ronda amb un 3 de 7. Santpedor ve fer un intent desmuntat d'un 4 de 7 i, abans d'acabar la ronda, va obsequiar la gent amb un 5 de 6. Els Picapolls van fer un 3 de 6 amb pilar i els Tirallongues, un 5 de 7.

Tothom feia pinya on feia falta i es començava a carregar un castell, fos de la colla que fos i portés els colors que portés. També hi havia qui parava atenció a la ràdio o al mòbil per seguir què feia el Barça. Aquí també es formaven petites pinyes, però no per carregar ni descarregar cap castell.

A la segona ronda hi va haver una celebració especial. Els Salats de Súria van fer el seu castell de 7 número 100 de la història amb un 4 de 7. Santpedor va carregar el 4 de 7 però va fer llenya; els Picapolls d'Artés van fer un 5 de 6 i els Tirallongues, un 3 de 7 amb agulla.

A la tercera ronda els Salats de Súria van fer un 3 de 7 amb pilar; la colla castellera de Santpedor un intent desmuntat de 3 de 6 amb agulla; els Picapolls van fer un 4 de 6 i els Tirallongues, un 4 de 7 amb agulla.

Al final es van fer pilars i, tots junts, un castell de germanor.

Els amfitrions de la trobada es mostraven satisfets de com havia anat tot, i lamentaven que la pluja hagués obligat a celebrar l'acte al pati de l'Escorxador i no a l'exterior i al centre de la població tal com era previst. Això també va fer que no hi hagués el públic esperat, tot i que a mesura que va avançar la tarda es va anar veient més gent que s'acostava al pati de l'Escorxador per veure les evolucions dels castells.