La regidora santjoanenca Èlia Tortolero tornarà a formar part de les llistes del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) per la província de Barcelona de cara a la nova convocatòria d'eleccions generals, que tindrà lloc lloc el proper 26 de juny. La presència de Tortolero en aquesta candidatura es va concretar en el darrer Consell Nacional del partit.

En aquests comicis, però, anirà situada dues posicions més enrere que en les d'ara fa cinc mesos. A les eleccions del 20 de desembre passat Èlia Tortolero anava de número 11 de la candidatura, mentre que ara ho farà com a número 13.

En les llistes del desembre va agafar el relleu com a representant de la federació XI del PSC de la Catalunya Central al manresà Joan Canongia, que el primer cop que va entrar al Congrés (el 2008) ho va fer precisament com a número 13 de la llista. Èlia Tortolero, de 27 anys, és regidora de l'oposició a l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, i professionalment és mestra i directora d'una llar d'infants municipal a Solsona. La joananeca ha afirmat a aquest diari que entoma la seva presència a les llistes "amb la mateixa il·lusió" que en les eleccions del desembre .