El grup municipal d'ERC a Sant Fruitós -que és a l'oposició a l'Ajuntament- vol que el plec de clàusules per adjudicar els futurs serveis funeraris que inclourien la construcció d'un tanatori i un crematori prevegi una fórmula diferent de la que planteja l'equip de govern (GfP i PSC).

L'executiu local preveu tirar endavant una "concessió de domini públic" i Esquerra demana que es modifiqui aquesta via per la de "contracte de gestió de serveis públic amb obres de primer establiment". L'argument dels republicans és que "en el cas de la concessió de domini públic del tanatori i el crematori els preus són privats i s'estableixen per part del concessionari sense que l'Ajuntament hi pugui determinar res".

Per contra, afegeixen, en el cas de la concessió de domini públic "l'Ajuntament tindria la possibilitat d'establir, sobre la base d'un estudi de viabilitat previ i mitjançant ordenança, les taxes dels nous serveis municipals no obligatoris, a més dels ja fixats pel servei obligatori del cementiri".

Aquesta demanda l'ha expressada ERC mitjançant l'al·legació presentada al plec de clàusules del concurs de concessió, que inclou altres aspectes. Per exemple, els republicans demanen que s'incorpori l'especificació que si l'empresa concessionària renuncia a la concessió abans de la seva finalització, aquesta no tingui dret a reclamació a càrrec de l'Ajuntament del saldo de les obres i dotacions pendents d'amortitzar, i que aquesta compensació s'incorpori a càrrec d'una següent licitació.

Esquerra també especifica la demanda que l'import mínim que hagi de pagar l'empresa en concepte de cànon sigui d'uns 8.800 euros "i no els 4.000 actuals". També reclamen que es faci un estudi de mobilitat del sector.