ERC de Sant Fruitós demana canvis en el pla de concessió del futur tanatori-crematori

Els republicans demanen un cànon a l'empresa d'uns 8.000 euros en comptes dels 4.000 previstos

17.05.2016 | 08:03

El grup municipal d'ERC a Sant Fruitós -que és a l'oposició a l'Ajuntament- vol que el plec de clàusules per adjudicar els futurs serveis funeraris que inclourien la construcció d'un tanatori i un crematori prevegi una fórmula diferent de la que planteja l'equip de govern (GfP i PSC).

L'executiu local preveu tirar endavant una "concessió de domini públic" i Esquerra demana que es modifiqui aquesta via per la de "contracte de gestió de serveis públic amb obres de primer establiment". L'argument dels republicans és que "en el cas de la concessió de domini públic del tanatori i el crematori els preus són privats i s'estableixen per part del concessionari sense que l'Ajuntament hi pugui determinar res".

Per contra, afegeixen, en el cas de la concessió de domini públic "l'Ajuntament tindria la possibilitat d'establir, sobre la base d'un estudi de viabilitat previ i mitjançant ordenança, les taxes dels nous serveis municipals no obligatoris, a més dels ja fixats pel servei obligatori del cementiri".

Aquesta demanda l'ha expressada ERC mitjançant l'al·legació presentada al plec de clàusules del concurs de concessió, que inclou altres aspectes. Per exemple, els republicans demanen que s'incorpori l'especificació que si l'empresa concessionària renuncia a la concessió abans de la seva finalització, aquesta no tingui dret a reclamació a càrrec de l'Ajuntament del saldo de les obres i dotacions pendents d'amortitzar, i que aquesta compensació s'incorpori a càrrec d'una següent licitació.

Esquerra també especifica la demanda que l'import mínim que hagi de pagar l'empresa en concepte de cànon sigui d'uns 8.800 euros "i no els 4.000 actuals". També reclamen que es faci un estudi de mobilitat del sector.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema