L´ajuntament de Santpedor ha iniciat les obres d´adequació de l´antiga nau de la brigada, ubicada al costat de Cal Llovet, per tal de convertir-la en un nou equipament de cultura i creació per a les entitats culturals de la vila. La transformació d'aquest espai, conegut com La Nau, és fruit de la demanada sorgida per part d´entitats i col·lectius del poble que l´Ajuntament va recollir impulsant un procés participatiu amb l´objectiu de conèixer les necessitats de cadascuna d´elles i fer un pla d´adequació d´acord amb els usos finals.

A banda de les associacions i entitats del poble vinculades directament a la cultura, l´art i la creació artística en general, La Nau també acollirà la redacció i els estudis de Ràdio Santpedor. L´emissora municipal necessitava uns espais més amplis per tal de poder desenvolupar la tasca que desenvolupa l´equip de professionals i voluntaris que s´encarreguen de tirar endavant la graella de programació.

El projecte d´adequació ha concebut tres grans àrees amb usos associats: una per a treball i reunions, una sala polivalent per al desenvolupament d´actes i d´exposicions, i una zona de magatzem.

El resultat d´aquest procés, que va començar el 2014, va ser el projecte que el ple va aprovar el passat mes de febrer per un import total de 250.000 euros. Els treballs que han començat aquests dies corresponen a la primera fase del projecte, consistent en l´adequació dels 161 metres quadrats de superfície disponibles i ascendeixen a 175.000 euros. Els treballs s´allargaran durant un trimestre.

El regidor de Cultura, Agustí Comas, ha explicat que amb l´execució d´aquest projecte, La Nau es pretén que es converteixi «en un espai de referència en l´àmbit de la formació, la producció i difusió de les activitats artístiques i culturals del nostre poble i complirà, alhora, l´objectiu de donar suport a tota l´activitat que es desenvolupa a Cal Llovet».