La Fira del Jove Emprenedor de Cardona mostrarà projectes de 160 alumnes

El certamen de caire competitiu comptarà amb la presència del meteoròleg Tomàs Molina

18.05.2016 | 11:49

Més de 160 alumnes de 9 escoles de la Catalunya Central participaran diumenge vinent, dia 22 de maig, a la Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central que se celebra per quart any consecutiu a la vila de Cardona.

La iniciativa, pensada per fomentar l'esperit emprenedor entre els joves estudiants, reunirà a la vila ducal un total de 35 equips que participaran en una competició que adopta el model d'exposició oral breu en la qual cada equip presentarà el seu projecte a un jurat que valorarà i puntuarà les propostes i premiarà el millor projecte de cada categoria.

L'encarregat d´obrir la competició serà el meteoròleg Tomàs Molina, Cap de meteorologia de Televisió de Catalunya, President del Consell Català de la Comunicació Científica i professor de la Universitat de Barcelona. La competició se celebrarà al saló de sessions de l'Ajuntament de Cardona i el premi consistirà en un viatge d´innovació per conèixer destacades empreses de Catalunya que tinguin relació amb el contingut dels projectes guanyadors.La competició consta de tres categories segons les edats dels equips: Before (per alumnes de tercer i quart d´ESO), After (per alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà) i Youth (per alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior).

En aquesta edició, la Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central, compta amb la participació d'estudiants d´ESO, Batxillerat i cicles formatius de 9 centres educatius del Bages, el Berguedà, el Solsonès i l´Anoia. Els 35 equips que es presenten a concurs han creat i desenvolupat els seus projectes als seus centres en hores lectives i fora també de l'horari escolar, amb el seguiment de professors i, en alguns casos, de tutors voluntaris.

Els actes de la Fira 2016 començaran a les 10 del matí amb l'exposició de projectes i venda de productes als estands de la plaça de la Fira. Paral.lelament es donarà el tret de sortida del pitching amb la conferència "L´emprenedoria, l´art de no avorrir-se mai!", a càrrec de Tomàs Molina i, seguidament, s'iniciarà la competició. A les 12:30 hores les autoritats visitaran els estands de la fira i entrega els diplomes acreditatius a tots els participants. A les 13:30 hores s'anunciarà el veredicte del jurat i es farà el lliurament de premis. Per altra banda, de les 9:30 a les 11 hores es farà una presentació col?lectiva de l´alumnat de 6è de primària conduïda per Santi López Villa, consultor en organitzacions, persones i desenvolupament local i escriptor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Mostra d'alguns dels tabacs que es poden comprar per a enrotllar.
El consum de tabac de cargolar es dispara entre els més joves

El consum de tabac de cargolar es dispara entre els més joves

El 6% dels residents a la Catalunya Central de 15 anys o més fumen cigarretes fetes a mà Els...

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

La Moreneta del Cavall Bernat fa 29 anys

L'obra de l'escultor Jordi Álvarez corona l'emblemàtica agulla amb els seus 350 quilos des del 25...

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

El SEM va intentar reanimar sense èxit durant mitja hora el surienc mort en un garatge

Les primeres hipòtesis apunten que l'home, de 38 anys, hauria inhalat gasos tòxics mentre pintava...

Enllaços recomanats: Premis cinema