Més de 160 alumnes de 9 escoles de la Catalunya Central participaran diumenge vinent, dia 22 de maig, a la Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central que se celebra per quart any consecutiu a la vila de Cardona.

La iniciativa, pensada per fomentar l'esperit emprenedor entre els joves estudiants, reunirà a la vila ducal un total de 35 equips que participaran en una competició que adopta el model d'exposició oral breu en la qual cada equip presentarà el seu projecte a un jurat que valorarà i puntuarà les propostes i premiarà el millor projecte de cada categoria.

L'encarregat d´obrir la competició serà el meteoròleg Tomàs Molina, Cap de meteorologia de Televisió de Catalunya, President del Consell Català de la Comunicació Científica i professor de la Universitat de Barcelona. La competició se celebrarà al saló de sessions de l'Ajuntament de Cardona i el premi consistirà en un viatge d´innovació per conèixer destacades empreses de Catalunya que tinguin relació amb el contingut dels projectes guanyadors.La competició consta de tres categories segons les edats dels equips: Before (per alumnes de tercer i quart d´ESO), After (per alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà) i Youth (per alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior).

En aquesta edició, la Fira del Jove Emprenedor de la Catalunya Central, compta amb la participació d'estudiants d´ESO, Batxillerat i cicles formatius de 9 centres educatius del Bages, el Berguedà, el Solsonès i l´Anoia. Els 35 equips que es presenten a concurs han creat i desenvolupat els seus projectes als seus centres en hores lectives i fora també de l'horari escolar, amb el seguiment de professors i, en alguns casos, de tutors voluntaris.

Els actes de la Fira 2016 començaran a les 10 del matí amb l'exposició de projectes i venda de productes als estands de la plaça de la Fira. Paral.lelament es donarà el tret de sortida del pitching amb la conferència "L´emprenedoria, l´art de no avorrir-se mai!", a càrrec de Tomàs Molina i, seguidament, s'iniciarà la competició. A les 12:30 hores les autoritats visitaran els estands de la fira i entrega els diplomes acreditatius a tots els participants. A les 13:30 hores s'anunciarà el veredicte del jurat i es farà el lliurament de premis. Per altra banda, de les 9:30 a les 11 hores es farà una presentació col€lectiva de l´alumnat de 6è de primària conduïda per Santi López Villa, consultor en organitzacions, persones i desenvolupament local i escriptor.