Conèixer els principals actius patrimonials i atractius turístics de Santpedor ha estat l´objectiu de la visita que ha fet al municipi el diputat delegat de l´àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Forns. Acompanyat de la coordinadora de l´Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació, Rosa Serra, han estat rebuts per l´alcalde de Santpedor, Xavier Codina, i els regidors de Turisme i Cultura, Antoni Valverde i Agustí Comas, respectivament.

Durant la seva estada, Miquel Forns i Rosa Serra han conegut de primera mà el projecte de la Fundació Santpedor Medieval, una iniciativa privada nascuda a Santpedor amb vocació de promocionar tot el Bages a partir de l´eix històric de l´etapa medieval.

Després d'una primera reunió amb els membres de l´equip de govern seguida, s'ha realitzat una visita guiada pels principals punts d´interès històric i patrimonial del nucli antic. La responsable de l´Arxiu Municipal, la historiadora local Mireia Vila, ha estat l´encarregada de traslladar els principals elements històrics de la vila als visitants. Posteriorment, Miquel Forns, diputat de l´àrea de Turisme i alcalde de Sitges, ha signat el Llibre d´Honor de Santpedor.