Autema diu als usuaris que des de mitjan febrer l'acord amb la Generalitat no està validat

La concessionària no paga, de moment, la reclamació d'un veí de Manresa per errors en els descomptes del Teletac tot i que és correcta

19.05.2016 | 00:00

Les tensions entre la concessionària de l'autopista de Sant Cugat-Terrassa-Manresa, Autema, i la Generalitat fan que a hores d'ara l'empresa que explota la via de pagament de la capital del Bages cap al Vallès no retorni diners per mal funcionament en els descomptes que s'apliquen des del 4 de gener passat. L'empresa respon als conductors queixosos que no pot fer pagaments de les incidències a partir del 16 de febrer perquè l'empresa "no té validat l'acord" amb el govern català. Empresa i Generalitat han entrat amb un enfrontament arran de l'aplicació de l'aplicació d'uns descomptes en aquesta via que modificava el plec de clàusules de la concessió inicial. I l'afer és als jutjats.
Un veí de Manresa que ha tingut diverses incidències amb el cobrament de passos que en principi havien de ser gratuïts tant els mesos de gener i febrer com l'abril s'ha queixat en els darrers dies a la concessionària i ha traslladat la seva reclamació a la Federació de Barris de Manresa i a la plataforma ciutadana que lluita per la donar una solució a la C-55, per tal de demanar el seu suport a la queixa.
En la darrera trucada que va fer aquest veí a Autema, la persona que el va atendre per telèfon va indicar-li que havia de fer una reclamació per escrit a través del seu web corporatiu (i només amb aquesta fórmula) amb tots els mesos amb irregularitats indicats, especificant la numeració del seu Teletac i sabent que l'empresa, que va comprovar durant la mateixa conversa la veracitat de l'error, només li pagaria les incidències entre el 4 de gener i el 15 de febrer. La resta està pendent d'aquesta validació de comptes que fa l'empresa i que, segons aquesta persona d'atenció al client, no estaria validat.
Enric Martí, president de la Federació de Barris i membre de la plataforma de la C-55, es mostrava "perplex" davant la resposta. Martí va poder parlar amb la Generalitat, concretament amb el director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores. Segons Martí, el govern català afirma que desconeix aquesta casuística i no comparteix el fet que no s'hagi de fer el retorn de diners cobrats indegudament .
El president de la Federació de Barris recorda les dificultats i variacions que ha patit el darrer projecte de descomptes i la situació de provisionalitat en què es troba pendent d'una revisió de les parts, Generalitat i els polítics i entitats implicades del territori per valorar els beneficis de l'aplicació. Actualment, hi ha gratuïtat en hores punta per al trànsit que hi entra des dels accessos de Manresa i surt pel de Castellbell (i a l'inrevés) i descomptes importants també en hores punta per als que segueixen per la C-16 cap a Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema