L'Ajuntament de Santpedor ha iniciat els treballs de condicionament de l'antiga nau al costat de Cal Llovet com a espai per a entitats culturals, que no preveu poder completar fins a final del 2017.

Es tracta d'una nau que bàsicament servia de magatzem però estava infrautilitzada, i que entitats i veïns del poble van demanar de transformar com a espai per a la cultura l'art i la creació artística a través d'un procés participatiu. El febrer passat, l'Ajuntament va aprovar el projecte per un import de 250.000 euros, i ara ha començat la primera fase dels treballs. Consisteix en l'adequació dels 161 metres quadrats de superfície disponibles d'aquesta nau, i de cara al 2017 es preveu la segona fase per transformar-la definitivament en l'espai que es vol.

Un cop estigui del tot acabada, La Nau (que és el nom com s'ha batejat) tindrà tres usos associats. L'un, serà una zona de treball i de reunió per a entitats amb cinc locals (un de modulable i un de gran per al teatre), una segona àrea es destinarà a la polivalent per a actes i exposicions, i una tercera servirà de magatzem i tallers.