L'Ajuntament de Sant Fruitós podria haver de tornar part d'una subvenció que ha rebut dels fons europeus Feder per haver comès errors en la tramitació dels contractes per a la sol·licitud.

És una obra al Torrent Bo, que puja a més de 300.000 euros i que el Feder ha finançat amb el 50 %. Segons un informe tramès ara pel Feder, a les factures per justificar l'ajut no hi ha el segell del fons -com caldria- i, a més, l'Ajuntament va sol·licitar la subvenció sense tenir un Pla d'Igualtat, també imprescindible per poder-la rebre.

L'alcalde, Joan Carles Batanés, admetia ahir els errors, però puntualitza que "no ens han sancionat, sinó ens han requerit correccions". Explica que el cofinançament es va demanar per al projecte (de 34.000 euros) i per a l'obra (de 282.000 euros). Ara el Feder "ens diu que en la part de l'obra no hi ha cap problema, però que en la del projecte no queda clar la manera com es va fer la licitació", pel fet que manca el segell i no es disposava del Pla d'Igualtat. Diu que "ens han demanat unes justificacions addicionals", i que hi ha temps fins a final de juny per presentar el Pla d'Igualtat (a punt d'aprovar) i el reenviament de les factures amb el segell. Entén que "ho tornaran a revisar", i en tot cas diu que es requeririen a l'Ajuntament 17.000 euros (el 50 % corresponent a la part del projecte).

Convergència, a l'oposició, lamenta la situació perquè "per demanar el Feder hi ha unes clàusules que s'han de complir i no s'ha fet". A diferència de Batanés, Convergència sosté que de l'informe es desprèn que hi ha una sanció i que és de 34.157 euros (i no de 17.000). A més, "és una multa és tàcita i no és esmenable com pretén l'equip de govern".