La Generalitat no té previst per ara desplegar cap nou departament dels que queden pendents a la delegació territorial del Govern a la Catalunya Central. Així ho va comunicar la delegada territorial, Laura Vilagrà, en una trobada amb alcaldes de les capitals comarcals i presidents dels respectius Consells, tot i que va puntualitzar que s'està treballant perquè els decrets d'estructura dels diferents departaments "prevegin una futura implantació, quan així sigui possible".

A aquesta reunió hi van assistir els alcaldes de Manresa (Valentí Junyent) i de Vic (Anna Erra), juntament amb Francesc Ribera, Rosó Barrera i Imma Soteras com a representants dels Ajuntaments de Berga, Solsona i Igualada, respectivament. També hi van ser els presidents de quatre dels Consells Comarcals del Bages (Agustí Comas), Berguedà (David Font), Anoia (Xavier Boquete) i Osona (Joan Roca), mentre que pel del Solsonès hi va ser un dels consellers, Josep Colell.

Segons una nota feta pública per la delegació, els diferents representants del territori van manifestar, no obstant, la importància i transcendència del desplegament de les seus dels diferents serveis territorials per acostar la Generalitat a la Catalunya Central.

En aquesta trobada, celebrada a l'Ajuntament de Vic, s'ha donat continuïtat a la ja realitzada en primer terme a Solsona el febrer per treballar aspectes comuns de la Catalunya Central. En aquest sentit, s'ha acordat la necessitat de treballar conjuntament en la projecció del terreny cultural i específicament el turístic. Els assistents s'han instat a trobar-se properament, alhora que ja s'ha concretat una reunió entre els diferents organismes públics en matèria de turisme del territori.