L'exregidor de Sant Joan de Vilatorrada Carles Martínez Vaquero va morir accidentalment divendres passat a la nit quan intentava entrar a casa seva pel balcó. Segons van confirmar fonts policials i del SEM, Martínez, de 47 anys d'edat, va morir de l'impacte en precipitar-se des d'un tercer pis quan intentava accedir a casa seva saltant des del balcó d'un veí perquè s'havia descuidat les claus al pany per dintre del seu habitatge.

Una ambulància medicalitzada del SEM i una de convencional van acudir al lloc dels fets, als darreres d'un edifici situat a l'avinguda del Torrent del Canigó, però ja no van poder fer res per salvar-li la vida. També hi van acudir dotacions de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra, que es van fer càrrec del cas.

Tot i ser nascut a Manresa, des del seu primer matrimoni, Martínez vivia a Sant Joan de Vilatorrada i era molt conegut al municipi. A Sant Joan, Martínez va ser regidor pel PSC des del 2007 fins al 2013. Entre el 2007 i el 2011 va exercir responsabilitats a l'equip de govern en el que va ser l'últim mandat d'Ezequiel Martínez. En concret, Martínez va fer-se càrrec de les carteres d'Obres i Manteniment i també d'Educació. A més a més, en el mandat següent va presentar-se com a número 2 de la llista del PSC, i entre el 2011 i el 2013 va ser, ja a l'oposició, portaveu del grup municipal socialista després que Francesc Colillas presentés la seva dimissió. El 2013 va ser Martínez qui va plegar, per motius personals.

A part de la seva faceta política, Martínez també era molt conegut al municipi per la seva implicació amb l'AMPA de l'escola els Ametllers, el centre on fins al curs passat estudiava el seu fill. N'havia estat president i, emprenedor de mena, també havia col·laborat en l'organització de múltiples activitats a l'escola. Enguany, en el primer curs del seu fill a l'institut Cardener, Martínez també s'hi havia implicat molt i havia impartit alguns tallers de cuina als alumnes. De fet, Martínez ara estava a punt d'inaugurar un establiment de menjar preparat al carrer Major de Sant Joan. La inauguració era prevista per al proper dia 3 de juny.

Abans d'iniciar la seva pròpia empresa i fins al 31 de desembre passat, Martínez era el cap d'explotació de l'empresa d'autobusos Castellà.

D'altra banda, Martínez també havia format part de l'Esbart de Dansaires Cor de Catalunya des de la seva fundació, ara fa més de trenta. Martínez n'havia estat dansaire i durant uns dos anys va exercir com a director. Actualment, tot i que ja no ballava, hi col·laborava i participava en l'organització d'algunes trobades d'exdansaires.

Ahir, a l'hora de tancar aquesta edició encara no se sabia a quina hora se celebrarà el funeral.

Així era Carles Martínez: carta de comiat a l'AMPA dels Ametllers el setembre passat.