Els gegants reis de Sallent estrenen muda envoltats de flors i petits dansaires

Bernat i Ermessenda van passejar ahir al vespre pels carrers enramats lluint nous vestits 35 anys després

31.05.2016 | 07:34
Els gegants reis amb els nous vestits, ballant pels carrers enramats, ahir
Els gegants reis amb els nous vestits, ballant pels carrers enramats, ahir

Després de 35 anys de passejar pels carrers del poble i haver voltat per mig món, els gegants reis de Sallent "necessitaven un canvi de vestimenta", i ahir al vespre van estrenar la nova muda davant d'unes 400 persones que els van rebre a la plaça de la vila. Miquel Àngel Gili, de la colla gegantera, agraïa la presència del públic des del balcó de l'ajuntament, acompanyat per l'alcalde, David Saldoni, que es felicitaven en un dia "especial" i de celebració "del nou naixement dels gegants reis".
Bernat i Ermessenda van arribar a la plaça quan amb prou feines hi havia una vintena de persones. Una funda els cobria el vestit per guardar la sorpresa fins a la descoberta. Plantats davant la façana de l'ajuntament, aviat van quedar envoltats de desenes de nens de l'esbart Vila de Sallent, que van llançar pètals mentre dansaven a l'entorn dels gegants, i finalment els van destapar, i va quedar al descobert la nova muda entre confeti i aplaudiments.
Sota la funda s'amagaven uns vestits pràcticament idèntics dels que havien portat durant 35 anys, però més lluents i impactants. "Volíem conservar-ne l'essència perquè ja tenen una imatge associada i molt singular", explicava Gili. "Hi ha més brodat i més vellut", apuntava, "la capa del Bernat és una mica més fosca, l'estola té un color més verdós i no tan marronós, i el blau de l'Ermessenda és més cremós", afegia el geganter, "però la resta és igual". A banda de les corones i dels elements decoratius, l'únic que es conserva de l'original és l'escut del pit d'en Bernat, "que es trobava en bon estat".
Amb les figures ja destapades, l'alcalde Saldoni va col·locar un ram de flors naturals a la mà d'Ermessenda i els gegants van ballar al so de les gralles de l'Escola Municipal de Música de Sallent, i van iniciar un recorregut pels deu carrers enramats. Demà faran els balls institucionals.
Les noves peces s'han elaborat al taller de Manel Casserras, de Solsona, on els dos gegants van ser construïts el 1981, i han estat confeccionats des del febrer per la modista Dolors Rotxés. Els vestits han costat entre 7.000 i 8.000 euros, finançats per l'Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Obres a la C-55: l´eix del Llobregat tindrà un tram més de barrera central des de l´aeri

Obres a la C-55: l´eix del Llobregat tindrà un tram més de barrera central des de l´aeri

Els treballs s'executaran l'any que ve i inclouen crear un tercer carril per a avançaments en...

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

L´èxit de l´acampada medieval a Santpedor dóna ales a la idea d´un poblat de l´època

Setanta persones han viscut aquest cap de setmana com si estiguessin a l'edat mitjana

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Enllaços recomanats: Premis cinema