Centres de Formació Professional sumen esforços amb una associació

La nova entitat està formada per onze escoles, tres de les quals del Bages

31.05.2016 | 07:34
Representants de les onze escoles que formen part de la nova associació
Representants de les onze escoles que formen part de la nova associació

Tres centres de Formació Professional del Bages, juntament amb altres vuit d´arreu de Catalunya, han decidit sumar forces i constituir l´Associació de Centres de Formació Professional Integrada. L´objectiu de l´entitat és generar complicitats amb l´administració, els usuaris i altres centres per tal d'implantar estratègies compartides i espais de reflexió i dissenyar noves eines i metodologies per aplicar als estudis de Formació Professional. En concret, els tres centres bagencs integrats en aquesta associació són l'Escola Montserrat (Sant Vicenç de Castellet), Joviat FP Integrada (Manresa) i l'Escola Diocesana de Navàs.

Segons fonts de l'associació, aquesta neix amb la voluntat d´actualitzar els models d´FP que s´apliquen actualment «i avançar cap a un de més adaptat a les necessitats reals de la societat i del mercat laboral. Per això es vol avançar en la concreció d´una oferta formativa que pugui acompanyar la ciutadania de forma permanent, independentment de la situació laboral en cada moment, per tal de promoure una formació que faciliti que les persones puguin millorar competències professionals i la seva ocupació».

La nova entitat vol consolidar aquests estudis i erigir-se com a interlocutor amb l´administració per posar en valor la FP com una de les eines bàsiques per impulsar la formació i la qualificació professionals.

A banda dels tres centres del Bages també en formen part el Centre Educatiu Jaume Viladoms (Sabadell), Centre Escolar Empordà (Roses), Centre d´Estudis Jaume Balmes (Hospitalet de Llobregat), Escoles Pia de Catalunya (Barcelona), Escola Sant Gervasi (Mollet del Vallès), Escola Joan XXIII (Tarragona), Col·legi Episcopal Mare de Déu de l´Acadèmia (Lleida) i Centre d´Estudis Prat (Barcelona). En total, aquestes centres agrupen uns 10.400 estudiants de Formació Professional, cicles formatius, ocupacional i continuada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Navàs aprova les ordenances amb una rebaixa de l´IBI per segon any consecutiu

S'amplien bonificacions, es pagarà més d'escombraries, i s'actualitzen plusvàlues i l'impost...

L´alcalde de Cardona vol que el municipi tingui pes en el pla definitiu de la mineria

Estruch lamenta que el document només esmenti el municipi de manera tangencial

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L´ACA revisa el projecte de la riera de Castellet i obre una porta per al 2018

L'organisme preveu un pla d'ajuts d'aquí a dos any que podria sufragar una part del que falta fer...

Enllaços recomanats: Premis cinema