Monistrol de Montserrat ha recuperat aquest diumenge la processó, l´acte més identificatiu de la festa del Corpus Christi que es feia al municipi. El seguici va ser molt concorregut. Amb aquesta finalitat, l´any passat ja va es recuperar l´ús de la custòdia gòtica d´argent daurat, propietat de la parròquia de Sant Pere, que està cedida al Museu Diocesà de Barcelona, on resta exposa quan la parròquia no la requereix.

La majoria de balcons dels carrers per on va transcórrer la processó estaven engalanats amb domassos i vànoves. Es van habilitar quatre altars des d'on es van fer les diverses estacions al Santíssim Sagrament. Molts veïns van llençar els típics 'paperets' i flors de ginesta al pas dels gegants i el Santíssim. Amb aquesta recuperació s'ha reintroduït al calendari festiu de la vila una de les celebracions més antigues, que ha donat orígen a les actuals festes majors i festes de carrer o de barri.

Els actes de la diada van començar a les 10 del matí amb un repic de campanes i, a les 11, a l´església parroquial va tenir lloc l´Ofici Solemne de Corpus on els infants monistrolencs van rebre la Primera Comunió. A la una, sortia la Processó General de dins el temple parroquial, encapçalada pels Gegants Centenaris de Viserta seguits pels músics i la Creu Alta de la parròquia que obria el seguici religiós amb els penons i estendards de les confraries, els nens de la primera Comunió i l´escolania de la parròquia. Tancava el seguici el Santíssim Sagrament en la custòdia gòtica, datada del segle XV i atribuïda a l´orfebre tarragoní Guillem Druell.

L'organització ha avançat que S'estudiarà, de cara al proper any, millorar certs aspectes de la celebració per donar-li més lluïment i solemnitat a la Processó General de Corpus.