Monistrol recupera amb molt seguici la processó de Corpus

La comitiva va tornar a tenir la custòdia gòtica, datada del segle XV

31.05.2016 | 07:34
Seguici de la processó pels carrers de Monistrol de Montserrat
Seguici de la processó pels carrers de Monistrol de Montserrat

Monistrol de Montserrat ha recuperat aquest diumenge la processó, l´acte més identificatiu de la festa del Corpus Christi que es feia al municipi. El seguici va ser molt concorregut. Amb aquesta finalitat, l´any passat ja va es recuperar l´ús de la custòdia gòtica d´argent daurat, propietat de la parròquia de Sant Pere, que està cedida al Museu Diocesà de Barcelona, on resta exposa quan la parròquia no la requereix.

La majoria de balcons dels carrers per on va transcórrer la processó estaven engalanats amb domassos i vànoves. Es van habilitar quatre altars des d'on es van fer les diverses estacions al Santíssim Sagrament. Molts veïns van llençar els típics 'paperets' i flors de ginesta al pas dels gegants i el Santíssim. Amb aquesta recuperació s'ha reintroduït al calendari festiu de la vila una de les celebracions més antigues, que ha donat orígen a les actuals festes majors i festes de carrer o de barri.

Els actes de la diada van començar a les 10 del matí amb un repic de campanes i, a les 11, a l´església parroquial va tenir lloc l´Ofici Solemne de Corpus on els infants monistrolencs van rebre la Primera Comunió. A la una, sortia la Processó General de dins el temple parroquial, encapçalada pels Gegants Centenaris de Viserta seguits pels músics i la Creu Alta de la parròquia que obria el seguici religiós amb els penons i estendards de les confraries, els nens de la primera Comunió i l´escolania de la parròquia. Tancava el seguici el Santíssim Sagrament en la custòdia gòtica, datada del segle XV i atribuïda a l´orfebre tarragoní Guillem Druell.

L'organització ha avançat que S'estudiarà, de cara al proper any, millorar certs aspectes de la celebració per donar-li més lluïment i solemnitat a la Processó General de Corpus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

Passejada solidària amb els infants a Sant Joan

Es farà aquest diumenge, organitzada per Creu Roja

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema