L'Ajuntament de Navarcles ha aprovat aquest dimarts per unanimitat una moció presentada per ERC a partir de la qual es garanteix que els treballadors del consistori cobraran un salari mínim de 1.000 euros. Alhora, s'estableix el compromís de procurar que les empreses subcontractades també ho compleixin. Navarcles es converteix, així, en el primer municipi bagenc en donar suport a la iniciativa de la plataforma Anem a Mil, que reclama un salari mínim real a Catalunya de 1.000 euros.

En el contingut de la moció, es denuncia que l´actual Salari Mínim Interprofessional (SMI), fixat pel govern espanyol en 655 €, és insuficient per cobrir les despeses mínimes a les quals ha de fer front una persona per poder viure als municipis catalans. Esquerra argumenta que aquest salari mínim fixat «és considerat injust per les institucions europees, que recomanen augmentar-lo en més d´un terç, per tal de garantir un nivell de vida decorós als treballadors i treballadores, i les seves famílies». A Catalunya, el salari mig al 2015 va ser de 2.136,5 euros i per això es proposa un salara mínim real de 1.000 euros.

ERC lamenta que «Catalunya no té les eines d'un estat ni les competències per modificar el salari mínim», que determina el govern espanyol, però considera que amb aquesta moció es fa «un pas important per portar el debat sobre aquesta problemàtica als plens municipals i que l'ajuntament sigui un model a seguir per conscienciar a les empreses i agents econòmics locals a adoptar la mateixa mesura».