Sant Joan de Vilatorrada donarà demà el tret de sortida a la Setmana del Medi Ambient, per a la qual ha programat diverses activitats de sensibilització que aquesta vegada giraran a l'entorn de la conflictivitat ambiental.

El programa arrencarà a les 6 de la tarda de demà amb la cloenda de l'Hora del Conte al parc de Cal Gallifa, i amb l'exposició de fotografies "Els conflictes ambientals", a l'Ajuntament.

Divendres serà el dia central pel que fa a conferències, amb el títol "Pensa global, actua local", a partir de les 7 a Cal Gallifa. En l'àmbit local, la Plataforma Montsalat parlarà de la salinització de la conca del Cardener i el Llobregat; i com a conflicte regional i internacional, es tractaran els macroprojectes hidroelèctrics a Hondures (amb l'assassinat de l'activista Berta Isabel Cáceres), a càrrec de l'Organització Internacional United Explanations.

Diumenge es posarà fi a les activitats, amb una neteja del riu Cardener i una passejada amb kayac per a nens i nenes a partir de les 10. Diumenge també es procedirà a l'obertura, a les 12, de l'itinerari per la mostra d'hàbitats de la Catalunya Central.