L'Ajuntament de Santpedor ha estrenat una aplicació per a mòbils i tauletes per promoure turísticament els valors naturals, paisatgístics i arquitectònics del muncipi. Es tracta de "Natura Local", que ja funciona com a plataforma web i app a escala de Catalunya, i que ofereix més de 200 rutes per diferents indrets del país.

Santpedor s'ha adherit a aquesta iniciativa per promocionar el seu patrimoni local, segons ha explicat el regidor de Turisme, Toni Valverde. Per ara, aquesta nova eina ofereix dues rutes pels entorns de Santpedor, cadascuna amb descripcions acurades dels diversos punts d'interès que contenen, des d'informació sobre el terreny i sobre el material que cal portar per fer la ruta, fins a la meteorologia, a banda d'un mapa on es pot anar geolocalitzant cada element. A més, es dóna informació sobre restaurants, hotels i serveis de la zona.

Totes dues rutes es poden fer a peu o en bicicleta. La primera, de 8 quilòmetres, ressegueix la llera del Riu d'Or i passa pel costat de masos dispersos, construccions de pedra seca, o una resclosa envoltada de roures. La segona és de 9 quilòmetres, i proposa una passejada per les zones més altes del municipi, i s'endinsa a la riera de Bellver resseguint diversos gorgs i saltants d'aigua.

La posada en marxa d'aquesta nova eina respon a la voluntat de posar en valor els atractius del municipi per intentar atreure visitants, que és un dels principals objectius que s'ha marcat la nova regidoria de Turisme aquest mandat. A banda d'això, Valverde també ha explicat que el consistori està treballant, a través d'una empresa externa, amb la redacció d'un pla estratègic perquè identifiqui els actius turístics del municipi i després es puguin promocionar.

Entre els projectes que ja hi ha en marxa, destaca la creació d'un poblat medieval del segle XI, una iniciativa amb capital públic i privat que es podria posar en funcionament l'any que ve.