Santpedor brindarà amb una cervesa pròpia per festa major

L'empresa Cerveses Artesanes Grenyut ha elaborat una edició especial i limitada que es distribuirà a partir de diumenge

03.06.2016 | 08:20
David Garcia i Rosa Palomas amb la cervesa "Festa Major Santpedor"
David Garcia i Rosa Palomas amb la cervesa "Festa Major Santpedor"

Santpedorencs i visitants podran beure aquesta festa major una cervesa feta al poble i personificada per a l'edició d'enguany, que tindrà els actes centrals el cap de setmana de l'11 i 12 de juny. Els impulsors són David Garcia i Rosa Palomas, parella i socis de Cerveses Artesanes Grenyut, que ja tenen tres productes al mercat, però ara han volgut "temptejar el terreny" mirant de donar sortida a una de pròpia i exclusiva per a les festes, i la resposta els ha superat. L'Ajuntament també va veure de molt bon ull la proposta de tirar endavant un producte propi, perquè el poble no en té cap.

"Festa Major Santpedor" és una cervesa artesana, rossa, "molt lleugera i fàcil de beure", explica Palomas, "perquè volíem fer un producte sense gaires estridències i que agradi a tothom, encara que no estigui acostumat a les artesanes". Té 5,2 graus d'alcohol, i deixa a la boca "una lleugera amargor cítrica". Se n'han produït un total de 800 litres, "que ja estan tots venuts", assegura Palomas. I és que, com que era la primera vegada que els dos socis s'aventuraven a fer una edició especial, "volíem garantir uns mínims", i per això es va parlar amb tots els establiments de restauració i hostaleria, de manera que "tota la producció s'ha fet sota comanda".

L'interès per poder vendre un producte propi "ha estat molt gran", assegura Palomas, fins al punt que la cervesa es podrà trobar aquests dies pràcticament a tots els bars i restaurants, i en alguns comerços locals. Per a les ampolles, s'ha dissenyat una etiqueta també específica i identificativa de la festa major, a càrrec de Tattoonie Tattoo Studio de Santpedor, "molt escaient per a un producte exclusiu d'aquí", apunta Palomas.

La cervesa "Festa Major Santpedor" ja es podrà adquirir a partir d'aquest diumenge, si bé es preveu que els dies de més demanda siguin pròpiament els de festa, el cap de setmana vinent, en què també n'hi haurà a disposició del públic en el tiradors habilitats al Bar Aston i a Cal Llobet, on es faran algunes de les activitats del programa.

Una cervesa amb futur

Pel que ja s'està veient a priori, i davant la bona acceptació que s'augura que tindrà el llançament d'aquesta cervesa, tot apunta "que la continuarem venent" més enllà de la festa major. De moment, Grenyut ja té al mercat La Torradeta, d'estil Brown; la IPA Medusa, amarga, molt aromàtica i amb un petit toc herbaci; i Sa Tatiana, a l'estil d'una típica cervesa de blat alemanya. Palomas explica que un dels objectius de l'empresa "sempre ha estat el de fer una cervesa que d'alguna manera reflectís el nom de Santpedor".

Això estava entre els plans per desenvolupar "més a la llarga", però finalment serà aquesta la que "amb tota probabilitat" s'acabarà convertint en la cervesa pròpia del poble, ja que es mantindrà la imatge de l'etiqueta però es trauran les referències a la festa major.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

L´Ajuntament d´Artés acorda donar impuls a una associació funerària

El compromís és incentivar que es creï una entitat, però amb la gestió desvinculada del consistori

Artés aprova demanar als alcaldes un estudi per a un servei funerari comarcal

La proposta la va presentar el grup de la CUP i va tenir el suport de tots els regidors del ple...

Sant Vicenç torna a posar en marxa la figura de l´agent cívic

L'objectiu és incidir en la millora de la recollida selectiva de deixalles

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

La Farinera de Sant Vicenç reclama accions a la riera de Castellet previstes fa 15 anys

Després del greu aiguat del juny del 2000 l'ACA va redactar un projecte del qual només ha fet una...

Enllaços recomanats: Premis cinema