L'exprimer tinent d'alcalde de Sant Vicenç Jaume Masats Suriñach, que va ser regidor d'ERC entre els anys 2007 i 2014, va morir ahir al migdia en un accident de trànsit al Baix Empordà, a l'edat de 63 anys. Masats, que va ser cap de llista dels republicans a Sant Vicenç en dues ocasions i que va presidir la secció local del partit, conduïa una furgoneta que va xocar frontalment contra un camió. Ahir a la nit, a l'hora de tancar aquesta edició, encara es desconeixia el dia i l'hora del funeral.

L'accident va tenir lloc poc després d'1/4 de 3 del migdia a la carretera C-31, al terme de la Tallada d'Empordà (Baix Empordà), entre Figueres i l'Escala. Masats s'adreçava a la seva segona residència, que tenia en aquesta zona, quan, per causes que es desconeixen, la furgoneta que conduïa va xocar frontalment contra un camió, segons el Servei Català del Trànsit. Masats anava sol al vehicle.

Com a conseqüència de l'impacte, l'exregidor santvicentí va morir, mentre que el conductor del camió va resultar ferit en estat crític. L'home, després de ser atès pel personal del SEM, va ser traslladat en helicòpter a l'hospital Josep Trueta de Girona. En l'accident hi van treballar també set patrulles dels Mossos d'Esquadra i sis dotacions dels Bombers, que van fer les tasques d'alliberament de les víctimes. A causa del sinistre, la calçada va estar tallada en tots dos sentits durant tres hores.

La tràgica notícia va causar aviat una notable consternació a Sant Vicenç. Jaume Masats, expresident de la secció local d'ERC, va ser cap de llista dels republicans a les eleccions municipals del 2007 i del 2011. Durant els primers quatre anys, un pacte entre CiU i ERC el va portar al govern municipal, on va ocupar la primera tinença d'alcaldia i la regidoria d'Urbanisme, en l'etapa del convergent Joan Manuel Garcia com a alcalde. Després de les eleccions de l'any 2011, un pacte de govern entre CiU i el PSC va portar ERC a l'oposició, on Masats va continuar com a regidor fins l'any 2014.

A banda de la política local, Jaume Masats també va estar molt involucrat al teixit associatiu del poble. Per exemple, va ser president del Centre Excursionista de Sant Vicenç i també va presidir les AMPA de diversos centres educatius: l'escola bressol El Niu, l'escola Sant Vicenç i l'institut Castellet. Actualment, era el vicepresident de la revista local El Breny. Natural de Castellbell (i fill del cronista Joan Masats), l'exregidor santvicentí estava casat i tenia dos fills i una néta. Avui és previst que es conegui el dia i hora del funeral.