La pluja, que ni era convidada ni benvinguda, va ser la protagonista de la Fira Medieval de Cardona durant el dia d'ahir. I es va presentar en els pitjors moments, als volts de les 12 del migdia i a mitja tarda, just quan els carrers de la vila ducal començaven a animar-se amb un públic majoritàriament familiar. Tot i que oficialment no es va suspendre cap activitat, el mal temps va provocar canvis en l'agenda programada d'una fira on la majoria d'actes tenen lloc a l'aire lliure; i va afectar d'una manera especial la recreació històrica d'un campament militar dels segles XIII i XIV que s'havia habilitat al Rastrillo.

Malgrat tot, més de 80 parades, sobretot d'artesania, es van repartir pel casc antic de Cardona; a les quals es van afegir els comerços locals, que, com ja és habitual en aquest certamen, van treure els seus productes al carrer. Però la Fira Medieval de Cardona no és només un intercanvi comercial i econòmic amb un rerefons d'època, també "té un component de difusió històrica entre els ciutadans", expliquen des de l'Ajuntament. Així, un bon exemple és la representació del dret d'aimines, que escenifica els drets dels vilatans sobre la sal i que es remunta a l'any 986.

Una vintena d'entitats lúdiques, culturals i esportives cardonines participen en l'organització d'aquesta fira, en una mostra d'implicació ciutadana col·lectiva.

Els més afortunats van ser els nens i nenes que van participar en els tallers i propostes que l'entitat Juga-la va organitzar al passeig de la Fira, ja que van poder fer treballar les mans i la ment sota una vela que els resguardava de la pluja. A més a més de tallers de fang, escriptura amb ploma o elaboració de cavalls de cartró, els petits participants també van poder desenvolupar les seves capacitats sensorials i creatives amb diversos jocs.