L'acte d'inauguració de la Fira del Vapor, ahir a la tarda, es va convertir en un homenatge a l'extinent d'alcalde de Sant Vicenç de Castellet, Jaume Masats. Havia de transcórrer en un ambient festiu, però inevitablement va tenir un rerefons trist pel record a l'exregidor republicà, que va morir divendres en un accident de trànsit al Baix Empordà. El tret de sortida de la fira va tenir lloc a l'auditori de l'Ateneu, on es va fer un minut de silenci a la seva memòria.

La intervenció de l'alcalde, Joan Torras, va servir per descriure el seu tarannà. "És un dia trist per la pèrdua del Jaume", va començar Torras, que va convertir tota la primera part de la seva intervenció en un emocionat record a qui va ser company de l'equip de govern. La sala era plena a vessar per seguir la inauguració de la fira, però també per recordar Masats.

També hi va intervenir la republicana Adriana Delgado, regidora al municipi i diputada al Parlament per Junts pel Sí. A l'acte d'inauguració hi estava convidada la consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté, que va fer una referència a Masats en l'inici de la seva intervenció dient que acompanyava els habitants del municipi i la família per la seva pèrdua.

L'alcalde va destacar el seu esperit "conciliador". En aquest sentit, va dir que "buscava el consens amb tothom". Un dels moments més emotius del discurs va ser quan va afirmar que "la vida té coses que no tenen explicació, i aquesta pèrdua n'és una". Però Torras va voler descriure tots els vessants de la seva personalitat i, per aquest motiu, va recuperar records que dibuixen Masats com un home amb un gran sentit de l'humor. "Recordo que a l'inici de la fira, fa anys, ens va sorprendre a tots venint vestit de cardenal. Tenia la capacitat de sorprendre tothom amb una rialla", va enfatitzar.

Delgado: "Apreníem d'ell"

En l'acte d'arrencada de la Fira del Vapor també va intervenir Adriana Delgado, que era companya de partit de Masats. Tota la seva intervenció va estar dedicada a l'extinent d'alcalde.

El va descriure com un home, sobretot, implicat en la vida social i cultural de Sant Vicenç. "Des de l'equip de govern va tirar endavant moltes iniciatives per millorar el poble, i va posar el seu granet de sorra per fer realitat aquest espai [en referència a l'Ateneu]. Però també cal destacar la seva activitat en la vida social i cultural. I és que, per exemple, va ser a totes les Ampes dels centres on van anar els seus fills, també al Centre Excursionista... Allà on anava, deixava la seva empremta. Tots apreníem d'ell", va remarcar.

La regidora i diputada també va voler recordar el seu tarannà humà, i el va descriure com una persona "generosa" que "hauria volgut que, aquest cap de setmana de Fira del Vapor, tothom sortís i en gaudís".